Home > WRC > WRC Finland: Tänak steekt hand uit naar de zege

WRC Finland: Tänak steekt hand uit naar de zege

Op één proef van het einde, uiteraard de Power Stage, is de strijd in Finland nog niet gestreden, maar Ott Tänak heeft wel een ernstige optie op de zege genomen. De Est leidt op elf kilometer van het einde met 10,3 seconden bonus op zijn enige rivaal, WK-leider Kalle Rovanperä. De Hyundai-rijder won de opener van de dag, was ex-aequo met de Toyota-rijder in de tweede proef en moest drie tienden toegeven in de laatste KP. Esepekka Lappi (Toyota) is zeker van de derde plaats, op 1min10, voor Elfyn Evans (Toyota, +1min37) en Thierry Neuville (Hyundai, +2min18). Het prestatieverschil tussen de Est en de Belg van Hyundai is dit weekend wel erg opvallend. Teemu Suninen leidt, ook voor Hyundai, in WRC2. (Foto: © Hyundai Motorsport)

error: Alert: Content is protected !!