Home > #Hoofdnieuws > WRC Finland: Tänak bewijst dat de Hyundai wel kan winnen

WRC Finland: Tänak bewijst dat de Hyundai wel kan winnen

De Est Ott Tänak heeft in Finland bewezen dat de Hyundai i20 WRC wel in staat is om wedstrijden te winnen. De voormalige wereldkampioen heerste eerder op het hard en trage parcours van Sardinië en won nu dus in Finland, de wedstrijd met de immense snelheden en legendarische sprongen.

Foto: © WRC

Tänak staat dus nu op twee zeges en twee podiumplaatsen in 2022 en verwijst daarmee Thierry Neuville, anoniem vijfde in Finland, naar de derde plaats in het WK. Oh ja, Kalle Rovanperä werd tweede, won de Power Stage en telt nu 94 punten meer dan Tänak in het WK.

Rovanperä won dus niet, maar verzekerde zich van de tweede plaats en met de winst in de Power Stage verdiende hij weer 23 eenheden. Hiermee loopt hij nog verder uit in het WK, in die mate dat als hij wint in Ieper en Hyundai zou een rotweekend kennen, hij zeker is van de wereldtitel. In het andere geval stelt hij de viering waarschijnlijk gewoon een wedstrijd uit.

Tänak won dus, de tweede maal al dit seizoen en dat maakt de uitleg dat de Hyundai niet kan winnen, geheel achterhaald. De Koreaanse machine kan wel winnen, al weet alleen de Est voorlopig hoe. We moeten hopen op een antwoord van Thierry Neuville in Ieper, Neuville die bovendien sinds Spanje vorig seizoen niet meer won in het WK.

In Finland werd Esepekka Lappi (Toyota) derde, voor teamgenoot Elfyn Evans, die zijn sombere seizoen voorzet. Neuville werd dus vijfde. In WRC2 ging de zege overigens ook naar Hyundai, met de Fin Teemu Suninen. De tiende plaats in WRC2 was voor Pieter Tsjoen en Freddy Loix, die ook de zege in WRC2 Masters wegkaapten en dat uiteraard met hun Skoda Fabia. Zij staan nu tweede in het kampioenschap.

Afspraak nu over goed anderhalve week in de Westhoek voor de tweede Belgische WK-manche ooit!

error: Alert: Content is protected !!