Home > #Hoofdnieuws > Super GT Fuji: Bertrand Baguette prachtig tweede!

Super GT Fuji: Bertrand Baguette prachtig tweede!

Bertrand Baguette en zijn Japanse teamgenoot Kazuki Hiramine stuurden hun Impul Nissan Z GT500 naar een tweede plaats op het circuit dat grenst aan de berg Fuji. Ze finishten met 7,5 seconden achterstand op de #37 Toyota GR Supra GT500 van Sacha Fenestraz en Ritomo Miyata. De derde plaats ging naar Daiki Sasaki en Kohei Hirate, ook met een Nissan Z.

(Foto: © Bertrand Baguette / Vitam Sport)

Door een extra opwarmronde werd de afstand van de wedstrijd van 100 op 99 ronden gebracht. Bertrand startte vanop plaats zeven en wist zich snel, met enkele mooie inhaalmanoeuvres, op te werken naar positie drie. Hiramine nam de twee laatste stints voor zijn rekening. Na de laatste pitstop kon Hiramine geen vuist maken tegen de latere winnaar Miyata, maar hij had een comfortabele voorsprong op de andere tegenstanders.

“We vertrokken zevende en ik had een goede start.”, aldus Bertrand Baguette. “Het was een behoorlijk delicate situatie want het had voor de start geregend en sommige stukken van het circuit waren nog nat. Alles verliep goed en ik wist me op te werken naar de derde plaats. Ik probeerde nog de achterstand met de #37 te verkleinen, maar we reden met een iets te hoge bandendruk voor de toestand van de piste en ik kon zo niet het maximum uit de banden halen. Kazuki deed nadien een uitstekende job. Het winnende team was net iets sterker dan wij en ik denk dat de tweede plaats voor ons het maximum haalbare was.”

Door deze goede prestatie komen Baguette-Hiramine op de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap met 6,5 punten achterstand op leiders Fenestraz-Miyata.

In GT300 ging de overwinning naar de Subaru van Takuto Iguchi en Hideki Yamauchi.

error: Alert: Content is protected !!