Home > Moto > MotoGP Silverstone: Bagnaia en Ducati zijn nog niet uitgeteld!

MotoGP Silverstone: Bagnaia en Ducati zijn nog niet uitgeteld!

Het gevecht om de titel kan best nog interessant worden. Deze namiddag bewees “Pecco” Bagnaia dat met hem en Ducati nog rekening dient te worden gehouden.

foto: ©motogp.com

Gevechten doorheen het hele peloton waren er deze namiddag op Silverstone. Een eerste slachtoffer van wat overijverig rijden was poleman Johann Zarco (Pramac Ducati), die wel de leiding hield bij de start, het volle pond gaf maar in de vijfde ronde onderuit crashte. Exit de Fransman. Alex Rins (Suzuki) nam daarna over van Jack Miller (Ducati), die ook zijn aanstormende teamgenoot Francesco Bagnaia moest voorlaten. Rins werd langzaam maar zeker binnengehaald door de ontketende Italiaan. In de twaalfde ronde stoomde “Pecco” voorbij Rins naar de leiding.

Puntenleider Quartararo moest met de Yamaha zoals geweten langs de long-lap penalty. Dat sloeg hem terug in het peloton en de Fransman had vandaag blijkbaar niet de vorm van de grote dagen. Nadat hij zich voorbij een afgepeigerde Aleix Espargaro (Aprilia) wurmde in de laatste ronde, werd hij nog achtste. De hamvraag was of Bagnaia niet teveel van zijn banden had gevergd in zijn stormloop naar de leiding. Aan het einde van de wedstrijd naderde Maverick Vinales (Aprilia) met zevenmijlslaarzen. Hoewel de Spanjaard nog voorbij Miller naar de tweede plaats kon, liep de tijd tegen hem en uiteindelijk kon Bagnaia de zege pakken voor een kleine halve seconde. Miller stelde de laatste podiumtrede veilig. In de tussenstand houdt Quartararo nu 22 punten voorsprong op Aleix Espargaro, maar met 49 punten achterstand laat “Pecco” Bagnaia de hoop weer oplaaien voor een boeiende titelstrijd. er zijn namelijk nog acht races te rijden en dus nog een ton aan punten te verdienen. Te beginnen met de Oostenrijkse Grote Prijs binnen twee weken.

Genadeloze Fernandez in Moto2

In Moto2 demonstreerde puntenleider Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) zijn killer-instinct. Alonso Lopez (CAG Speed Up) mocht quasi alle rondes van de race aan de leiding rijden, maar Augusto Fernandez liet niet los. Hij maalde de snelste rondes af in de eindfase van de wedstrijd, zette druk en remde op Brooklands, drie bochten voor de finish, leider Lopez uit. Een felbevochten en meedogenloze zege voor Fernandez. Jake Dixon (GASGAS Aspar Team) mocht als derde op het podium. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) vocht zich in het peloton naar een zestiende plaats. In het kampioenschap leidt Fernandez, met 13 punten voorsprong op de Japanner Ogura, vandaag vierde.

Klassiek spektakelstuk in Moto3

Moto3 spande opnieuw de kroon wat spanning en sensatie betrof. Het WK wankelde bij twee gelegenheden: één keer toen puntenleider Garcia (Gaviota GASGAS Aspar Team) onderuit geschoffeld werd door de Japanner Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max). Meteen leken de kansen in het WK te keren want GasGas teamgenoot Guevara leek het te gaan overnemen in de puntenstand. Alleen werd Guevara in de laatste ronde nog tegen het asfalt gewerkt door zijn Spaanse landgenoot Ortola (Angellus MTA). De zege ging naar Dennis Foggia (Leopard Racing) die als winnaar uit een kopgroep van tien rijders tevoorschijn kwam. Om u een idee te geven: 2,3 seconde was de afstand aan de finish tussen de winnaar en…de veertiende plaats! Met een geluk bij een ongeluk blijft Garcia zo leider in het kampioenschap, maar hij zal zich moeten herbronnen voor Oostenrijk.

error: Alert: Content is protected !!