Home > Moto > Internationaal > FIM EWC Suzuka: HRC Honda meester op eigen terrein

FIM EWC Suzuka: HRC Honda meester op eigen terrein

De Honda van het Honda Racing Corporation (HRC) fabrieksteam won zonder tegenstand de 43ste editie van de Suzuka 8 Hours. Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi en Iker Lecuona brachten de CB R1000 RR-R vanop pole één ronde eerder dan alle concurrentie over de streep.

foto: ©fimewc.com

Het waren 214 rondes die het winnende Team HRC aflegden en daarin werden ze amper bedreigd. De HRC machine werkte de rondes in de eigen achtertuin af als een metronoom. De concurrentie ging ofwel in de fout, of kreeg af te rekenen met technische problemen.

Zo ging Jonathan Rea met de achtervolgende fabrieks-Kawasaki tegen de vlakte bij het voorbijgaan van enkele achterblijvers. Het kostte KRT dertig seconden en zo waren ze ook de definitieve aansluiting kwijt met de Honda. Datzelfde HRC was trouwens telkens sneller in de pitstops dan de concurrentie. Jonathan Rea, Alex Lowes en Leon Haslam pakten de tweede plaats op één ronde afstand.

SERT en Siméon op weg naar een volgende titel?

Achter HRC Honda en KRT Kawasaki beperkte Yoshimura SERT Suzuki de schade. Deze keer zonder onze landgenoot Siméon, maar onder een tweekoppige bezetting met Josh Black en Kazuki Watanabe. De leiders in het WK bleven relatief uit de problemen en waren meer dan blij met de derde plaats, vooral omdat de grote concurrenten in het WK, FCC Honda France, niet echt in het stuk voorkwamen en slechts als tiende eindigden. SERT Suzuki komt daardoor als leider in het WK naar de slotronde, de Bol d’Or op 17 en 18 september in Paul Ricard. Xavier Simeon kan er zijn tweede Endurance wereldtitel op rij behalen.

Van de overige toppers zagen we de YART Yamaha hard in de railbescherming gaan in het laatste uur. Marvin Fritz viste de Yamaha uit de barrière en de crew slaagde erin om onder safety car de machine weer op te bouwen waardoor Marvin Fritz, Niccolo Canepa en Karel Hanika uiteindelijk nog zevende werden. De BMW van het door onze landgenoot geleide BMW Motorrad Team, blies de motor op rond halfkoers. Markus Reiterberger, Ilya Mykhalchyk en Jérémy Guarnoni werden zo verbazingwekkend genoeg de enige genoteerde opgave van deze Suzuk 8 Hours. Tien andere teams hadden hun problemen en werden niet geklasseerd, 34 machines haalden de finish.

error: Alert: Content is protected !!