Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: Belgisch-Brits onderonsje op Glosso

BK Rallycross: Belgisch-Brits onderonsje op Glosso

Het voorbije weekend was het Glosso circuit te Arendonk het decor voor de vijfde manche van het Belgisch kampioenschap rallycross. Na de Duitsers in juli kwamen ditmaal de Britten de rangen vervoegen.

foto copyright Jeremy Halse

In de klasse RX3 (Super1600) was Steve Otzer de winnaar van het weekend met zijn Citroën C2. Hij liet Davy Van Den Branden (Citroën DS3) en Yves Teelen (Peugeot 208) achter zich.

© Roel Ramaekers

Kristof Bex was met zijn Volvo S40 dan weer de beste in de klasse Supernationals plus 2000cc en breit zodoende een mooi vervolg aan zijn overwinning in juli. BMW-rijder Johnny Verkuringen werd tweede en de Nederlander Bart Bel legde beslag op de derde plek. Bart Bel was onderweg met de Volvo S40 die hij erg recent aankocht bij Glenn Cools. Die laatste werd vierde met een Volvo 240.

© Roel Ramaekers

Kurt Lambers reed met zijn BMW M3 dan weer naar zijn vierde overwinning op vijf wedstrijden in de klasse Supernationals onder 2000cc. Zijn dichtste achtervolger, Marijn Vanhove, eveneens onderweg met een BMW, werd tweede voor Joel Strackx met de Honda Civic. Lambers is daarmee alweer een stapje dichter bij de titel.

© Roel Ramaekers

Kobe Pauwels zorgde bij de Senior Cross Cars dan weer voor een perfect parcours met zijn vijfde overwinning van het seizoen en daarmee lijkt de titel de jonge Limburger, die ook Europees uitstekend op dreef is, nog moeilijk te kunnen ontglippen.

© Roel Ramaekers

In de klasse Superbuggy RX was leider Bjorn Versluys de beste, voor Johan Versluys en bij de Junior Cross Cars luidt het jammer genoeg voorlopig als volgt: “Klassement opgeschort tot na verdere technische controle“.

© Roel Ramaekers

De komst van de Britten zorgde ook nog eens voor extra spektakel met als één van de hoogtepunten ongetwijfeld het contact tussen de Brit John Cross (Lancia Stratos) en onze landgenoot Jos Sterkens (Ford Escort) in de Britse Retro klasse. Verder noteerden we in de Britse klasse RX150 ook de deelname van onze landgenoot Guillaume De Ridder, regerend kampioen in RX2e, die voor de gelegenheid nog eens zijn race-pak aantrok.

error: Alert: Content is protected !!