Home > #Hoofdnieuws > WRC Finland: Tänak leidt, Rovanperä zet druk

WRC Finland: Tänak leidt, Rovanperä zet druk

In Finland blijft Ott Tänak de leiding in handen houden. De Hyundai-rijder zette één snelste tijd neer op zaterdagochtend, maar houdt wel bijna tien seconden bonus over op Esepekka Lappi in de eerste van de Toyota Yaris. De man in vorm is echter Kalle Rovanperä die twee snelste tijden neerzette en oprukte naar de derde stek, op net geen dertien seconden van de Estse leider. Deze namiddag staan er weer vier proeven op de agenda.

Foto: © WRC Hyundai

In Finland was het achtereenvolgens aan Lappi, tweemaal Rovanperä en Tänak, waardoor de top-3 nog op een zakdoek samen blijft. Ook Elfyn Evans (Toyota) heeft, als vierde, maar 17,9 seconden achterstand op de leider. Craig Breen raakte een rots en zijn Ford moest dus naar de kant.

Ondertussen vecht Thierry Neuville (Hyundai) om de vijfde plaats met Takamoto Katsuta (Toyota) en onze landgenoot wordt zowaar fatalistisch: “Het was een goede ochtend voor ons. We hebben tot nu toe een propere dag gehad. Het is wat het is – het is geen geheim dat we niet meer met de jongens vooraan kunnen vechten, en dat is ook niet ons doel.”

Teemu Suninen leidt in zijn Hyundai in WRC2.

error: Alert: Content is protected !!