Home > Circuit > Porsche Carrera Cup Assen: Cordeel pakt zijn eerste pole

Porsche Carrera Cup Assen: Cordeel pakt zijn eerste pole

Ghislain Cordeel start vandaag, zaterdag, vanaf poleposition in zijn GP Elite Porsche 992 GT3 Cup en dat voor de eerste race op het TT Circuit Assen. Cordeel pakte zijn eerste poleposition in zijn Porsche Carrera Cup Benelux-carrière en hield daarmee Harry King (Revs Motorsport) en Xavier Maassen (#Team PGZ by RedAnt Racing) van zich af. Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) en Jaume Font Baporo Motorsport zetten de beste tijden neer in Pro-Am en Am.

Foto: © Ivan Tarantsov

In een sessie die tweemaal onderbroken werd, na schuivers van Sven Van Laere (JW Raceservice) en Tom Boonen (#Team PGZ by RedAnt Racing), was het dus Cordeel, de nummer drie uit de puntenstand die als snelste één rondje in Assen aflegde en zo de hegemonie van de Brit Harry King doorbak. King werd tweede, voor een sterke Xavier Maassen, Rik Koen (REVS) en Sam Dejonghe (#Team PGZ by RedAnt Racing). Harry King start op pole voor de tweede race.

De eerste race start om 15u04 en live coverage is er op de Facebook van de Porsche Carrera Cup Benelux en Youtube.

error: Alert: Content is protected !!