Home > Moto > MotoGP Silverstone: Zarco met ronderekord en pole

MotoGP Silverstone: Zarco met ronderekord en pole

Fransman Johann Zarco stuntte nog maar eens en zette de Pramac Racing Ducati op de pole met een nieuw ronderekord.

foto: ©motogp.com

Enea Bastianini (Gresini Racing) en Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) moesten langs het poortje van de Q1 hun weg banen naar de ultieme kwalificatiesessie. Daarin zette een Aleix Espargaro, die gekneusd en met blauwe plekken op de Aprilia zat na een kwalijk uitziende highsider in de vierde vrije sessie, de eerste ronde ooit in de 1’57” op Silverstone. Maar het hielp hem niet vooruit naarmate rijder na rijder onder die barrière dook. Johann Zarco (Prema Pramac Racing) bleek uiteindelijk de snelste van het pak met 1’57″767 , een nieuw ronderekord. Hij bleef met negen honderste voor aan Maverick Viñales (Aprilia Racing) . Jack Miller (Ducati Lenovo Team) sluit aan op de eerste startrij en puntenleider Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) start als vierde en kijkt aan tegen een long map penalty morgen.

In Moto2 bevestigden Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo), die voor drie honderdste de pole haalde voor Joe Roberts (Italtrans Racing Team). Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) start als derde. Onze landgenoot Barry Baltus geraakte niet langs de horde van de Q1 en start morgen als 25ste met de RW Racing GP machine.

Een ongewone eerste startrij in de Moto3 waar Diogo Moreira (MT Helmets MSI) zijn eerste pole ooit haalde. Hij ziet morgen naast hem Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team) en een verbazende Ryusei Yamanaka (MT Helmets – MSI).

error: Alert: Content is protected !!