Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT Masters – IMSA

In een notendop: ADAC GT Masters – IMSA

  • ADAC GT Masters – Raffaele Marciello en Maro Engel (Mann-Filter Team Landgraf – Mercedes-AMG GT3) verzilverden hun polepositie en wonnen vanmiddag race 1 op de Nürburgring met 2,7 seconden voorsprong op Sven Müller-Joel Sturm (Allied-Racing – Porsche 911 GT3 R). Fabian Schiller en Jules Gounon (Drago Racing Team ZVO – Mercedes-AMG GT3) werden derde.
  • IMSA  – In de marge van de wedstrijd op Road America in Elkart Lake werden de kalenders voor 2023 van zowel het IMSA WeatherTech SportsCar Championship als de IMSA Michelin Pilot Challenge bekend gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn het wegvallen van Mid Ohio en Detroit, en de introductie van Indianapolis voor het jaar waarin de DPi’s zullen verdwijnen en plaatsmaken voor de GTP-klasse. Duurzaamheid is ook in 2023 een belangrijk item voor IMSA. Er wordt verwacht dat de hybride GTP-wagens 10% minder benzine zullen verbruiken, VP Racing Fuels levert hernieuwbare brandstof en Michelin verwacht met een nieuwe band het bandenverbruik met 25% te verminderen.

(Foto: © Mercedes-AMG Motorsport)

error: Alert: Content is protected !!