Home > Moto > Internationaal > FIM EWC Suzuka: thuispole voor Honda

FIM EWC Suzuka: thuispole voor Honda

De moeilijke weersomstandigheden zorgden voor een ietwat gewijzigde kwalificatiesessie voor de derde manche van het FIM Endurance World Championship op Suzuka. Uiteindelijk ging de pole naar Tetsuta Nagashima voor de HRC Honda CBR1000RR-RSP. Een mooie uitgangspositie dus voor de thuiswedstrijd, de Suzuka 8 Hours.

foto: ©fimewc.com

De wisselende omstandigheden zorgden ervoor dat men een herzien format hanteerde voor de pole, met een aanduiding van twee rijders per team die de ingekorte sessie afwerkten. Nagashima haalde voor Team HRC de pole binnen in zijn eerste vliegende ronde. Het Kawasaki Racing Team Suzuka 8H ZX-10R vertrekt morgen vanop de tweede plaats met een snelle tijd van Jonathan Rea. YART – Yamaha Official Team EWC plaatsten zich als derde op de eerste startrij. Het was de Tsjech Karel Hanika die hiervoor zorgde. SERT Suzuki, de leiders in het kampioenschap, vertrekken in Japan zonder onze landgenoot Siméon.

Vermelden we nog de negende startplaats van het Belgisch geleide BMW Motorrad World Endurance Team van Werner Daemen met de Duitser Reiterberger, de Oekraiener Mychalchyk en de Fransman Guarnoni. We zien in Japan geen verdere Belgische deelname. Heel wat plaatsen van Europese rijders werden trouwens ingevuld door Japanners.

De race is er morgen zondag.

error: Alert: Content is protected !!