Home > #Hoofdnieuws > WRC Finland: Tänak neemt risico’s en leidt, Neuville pas zevende na vier proeven

WRC Finland: Tänak neemt risico’s en leidt, Neuville pas zevende na vier proeven

In Finland staan er vandaag niet minder dan negen proeven op het menu, waaronder één showproef net na de middag. Na de eerste drie proeven op vrijdagochtend leidt Ott Tänak, maar de Est moet in zijn Hyundai wel heel veel risico’s nemen om de meute van Toyota voor te blijven. In zijn zog volgen Esepekka Lappi en Elfyn Evans, met Ford-rijder Craig Breen als sterke vierde. Thierry Neuville worstelt nog maar eens met zijn wagen en is achtste.

© Foto: Toyota WRC

Ott Tänak won de opener van de dag en verdrong zo Thierry Neuville van de leiding, nadat onze landgenoot de korte proef op donderdagavond had gewonnen. KP3 was vervolgens voor Esepekka Lappi in zijn Toyota en in KP4 was het weer de Est die de toon aangaf. Echter Tänak lijkt voorlopig niet van zijn wedstrijd te genieten: “Het is een beetje lastig. Mijn handen trillen een beetje na een run als deze. Ik geniet er niet van.”

Dat maakt dat de ex-wereldkampioen nu een bonus van 5,4 seconden heeft op Lappi en 10,3 seconden op Elfyn Evans. Craig Breen is in zijn Ford Fiesta knap vierde op 11,9 seconden, vlak voor WK-leider Kalle Rovanperä, die ondanks zijn nadelige startpositie met 13,3 seconden achterstand nog alle opties openhoudt.

Thierry Neuville volgt als zevende op meer dan 25 seconden en zijn commentaar na KP4, “om eerlijk te zijn probeerde ik wat meer te pushen maar ik heb het gevoel dat het nog niet is dat het moet zijn. We zijn constant aan het werk en het is niet makkelijk”, ligt in de lijn van wat Neuville al heel het seizoen vertelt. Hij vindt zijn draai niet in de nieuwe wagen.

Dezem middag volgen een ‘echte’ proef en een showproef, met na de break nog vier proeven die pas rond iets voor acht onze tijd afgelopen zijn.

error: Alert: Content is protected !!