Home > Moto > MotoGP Silverstone: Quartararo trouw op post

MotoGP Silverstone: Quartararo trouw op post

Met de vrije trainingen op Silverstone eindigde vandaag de zomerpauze van de MotoGP. De vrije sessies bepalen uiteraard mee de samenstelling van de Q1 en Q2 groepen in de kwalificaties, zoals steeds, maar er was daarnaast al meer dan genoeg stof voor conversaties.

foto: ©motogp.com

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Grote Prijs van Portugal in 2023 het seizoen zal inzetten. Een verrassing want het is ondertussen al sinds 2006 geleden dat een Europese wedstrijd nog eens het WK voor de MotoGP mocht aftrappen.

En dan was er Andrea Dovizioso. De Italiaan maakte eerder al zijn uitstap uit de koningsklasse bekend, maar nu is er overeengekomen met het team en met Yamaha, dat Dovizioso al mag stoppen na de Grote Prijs van San Marino op Misano. Tijdens de zomerpauze dacht “Dovi” eens goed na en kwam tot het besluit dat de motivatie er niet meer was. De onvermoeibare Cal Crutchlow zal zijn plaats innemen voor de resterende races.

Quartararo moet rekening houden met long lap penalty

Blijven er nog de vrije sessies van vandaag met de beste tijden voor Johann Zarco (Prima Pramac Racing) en Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) in de eerste sessie, hoewel beide heren (de ene al vroeger dan de andere) tegen het asfalt gingen. Puntenleider Quartararo, die straks aankijkt tegen een long lap penalty (nog een erfenis van voor de zomerpauze) besloot deze vrijdag echter op de beste plaats met de snelste tijd in de namiddagsessie, voor Joan Mir (Team Suzuki Ecstar).

Jake Dixon (GASGAS Aspar Team) zette in de slotseconden van de eerste sessie in de Moto2 Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) opzij voor de beste tijd, met onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) op een mooie achtste tijd. In de namiddag was het Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) die het dan overnam van Dixon, tweede, met Barry Baltus op een vijftiende tijd.

Sergio Garcia (Gaviota GASGAS Aspar Team), Dennis Foggia (Leopard Racing) en Lorenzo Fellon (SIC58 Squadra Corse) dicteerden het tempo in de ochtendsessie van de Moto3, maar moesten in de namiddag het initiatief laten aan een duidelijk snellere John McPhee (Sterilgarda Husqvarna Max). De Schot pakte meer dan vier tiende seconde op Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team).

error: Alert: Content is protected !!