Home > Circuit > FFSA F4: Lorens Lecertua tevreden over zijn races op Spa-Francorchamps

FFSA F4: Lorens Lecertua tevreden over zijn races op Spa-Francorchamps

Lorens Lecertua heeft strijdlust getoond tijdens zijn eerste optreden op het circuit van Spa aan het stuur van een eenzitter. In het kader van de vierde manche van het Frans Kampioenschap FFSA Formule 4, klasseerde de Namenaar zich tweemaal in de top 10 na afloop van mooie inhaalraces. Een bemoedigend resultaat naar het beeld van zijn seizoensbegin, maar tijdens de volgende afspraken mikt hij nog hoger.

(persbericht/foto: © Davy & Daniel Delien)


­
­Voor iedere rijder zijn er tijdens een seizoen weekends met meer betekenis: dat van Spa-Francorchamps maakt daar voor Lorens Lecertua zeker en vast deel van uit! In de marge van de TotalEnergies 24 Hours of Spa betwistte de 15-jarige Belg die deelneemt aan het Frans Kampioenschap FFSA Formule 4 zijn eerste eenzitterwedstrijd op eigen bodem. En het moet gezegd dat hij met het mes tussen de tanden heeft gestreden om zijn driekleur eer aan te doen. In een competitief peloton van 24 wagens scoorde hij punten in twee van de drie confrontaties, door negende, twaalfde en vervolgens knap zevende te worden.

Lorens Lecertua: “Tevreden over mijn start en over de inhaalacties

Ik kan u dit al zeggen: het Circuit de Spa-Francorchamps en zijn beroemde Raidillon zijn ongelofelijk!” opent Lorens. “Ik beleefde afgelopen weekend enorm veel plezier, maar snel zijn op deze omloop vraagt veel kunde en vertrouwen in de auto. Zo kende ik in de eerste sessies moeilijkheden met de haarspeldbocht van La Source, wat me best wat tijd deed verliezen in de eerste sector. Tijdens de kwalificaties geraakte ik niet verder dan een dertiende en veertiende chrono. Positieve punten: ik bleef progressie boeken in de loop van de meeting en dankzij een sterk wedstrijdritme kon ik opklimmen in het klassement.

Een eerste balans

Na afloop van deze vierde manche van het jaar, heeft Lorens de elfde positie in het kampioenschap beet. Het is tijd om een eerste balans op te maken van het seizoensbegin in de Franse F4: “Ondanks hoogte- en dieptepunten, wil ik vooral de positieve aspecten onthouden”, reageert hij. “Bemoedigend zijn mijn podium tijdens mijn eerste competitieweekend in Nogaro, mijn inhaalraces in Spa en Pau, en het ritme in Magny-Cours. Ik ben op dit moment tevreden over mijn start en mijn inhaalacties, onder meer die in Francorchamps.

Maar voor de rijder die een van de jongste is van het peloton, is het essentieel om vooruitgang te blijven maken om tijdens de komende manches de top van de hiërarchie te ambiëren. “Ik wil ervoor zorgen dat ik meteen in het ritme van de koplopers zit”, legt de jongeman uit Assesse uit. “Het is belangrijk om vanaf de kwalificaties present te tekenen om niet de rest van het weekend in moeilijkheden te verkeren. Vanaf de volgende races mik ik op de top 5, indien mogelijk zelfs het podium. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te verzamelen en mijn elfde plek in de tussenstand te verbeteren. Een goede concentratie en de stress onder controle houden, dat wordt belangrijk.

Lorens Lecertua geeft afspraak in Lédenon (9-11 september), Valencia (16-18 september) en in Le Castellet (14-16 oktober) voor het vervolg van het seizoen. “Het voordeel is dat ik de kans heb gehad om op elk van die circuits twee testdagen af te werken. Ik zal dus meer ervaring hebben en minder parameters om met elkaar te vergelijken. In afwachting van de races in september blijf ik trouwens niet inactief. Joggen en zwemmen zijn maar twee van de activiteiten die op het programma staan, net als een eenzittersessie in Spanje”, sluit de Belgische belofte af.

error: Alert: Content is protected !!