Home > Circuit > In een notendop: F1 en F4

In een notendop: F1 en F4

  • F1 Williams – Vandaag maakte Williams bekend dat de Thai Alexander Albon een contractverlenging krijgt voor 2023 met een optie voor de verder jaren. Dat maakt meteen ook een einde aan de speculatie dat Albon bij een ander team zou gaan rijden en ook aan de piste dat Oscar Piastri voor Williams zou uitkomen.
  • F4 UK – De 15-jarige kart-sensatie en McLaren Junior Ugo Ugochukwu zal nog dit seizoen deelnemen aan enkele wedstrijden in de Italiaanse en de Duitse Formule 4. Dit seizoen rijdt de Amerikaan van Nigeriaanse afkomst in het Britse Formule 4 kampioenschap, waar hij met enige afstand op de derde plaats van het kampioenschap staat. Maar McLaren wil hem natuurlijk zo snel mogelijk zien doorstoten naar de hogere echelons van de eenzitterij. Ugo Ugochukwu zal in de Duitse en Italiaanse wedstrijden rijden in een wagen van het Italiaanse kampioenenteam Prema Racing.
  • F4 Brazilië – Geven we meteen ook nog even mee dat afgelopen weekend in Brazilië gereden werd in de Formule 4. Het Braziliaanse kampioenschap is een van de nieuwe afspraken in het F4 landschap. De zeges gingen op het circuit van Sao Paulo naar de Fransman Pedro Clerot (Full Time), met twee overwinningen, en naar Nicolas Giaffone (Cavaleiro). Clerot lijkt onstopbaar in de Braziliaanse competitie want hij leidt er nu de tussenstand met 126 punten, dubbel zoveel als zijn naaste achtervolger Staico, die er 63 telt.

foto Albon: ©Zach Catanzareti Photo
onder CC-by-2.0 op wikipedia.org

error: Alert: Content is protected !!