Home > #Hoofdnieuws > FE: Stoffel Vandoorne ziet einde kampioenschap positief tegemoet

FE: Stoffel Vandoorne ziet einde kampioenschap positief tegemoet

Afgelopen weekend had Stoffel Vandoorne een goed weekend in Londen. Beide dagen wist hij punten te scoren en zo zijn leiderschapspositie in het kampioenschap te vergroten. Als hij volgende week nog eens hetzelfde weet te doen tijdens de finale in Seoel, is hij de allereerste Belgische wereldkampioen. Ook voor Mercedes zou dit een mooie prestatie zijn, gezien ze ook vorig jaar al een wereldkampioen mochten leveren. Wij blikten ook nog even terug met hem naar de tweede race op zondag.

Het is een goed weekend voor jou geweest, al had je wel pech tijdens de kwalificaties op zondag. Hoe heb jij die tweede racedag ervaren?

Vandoorne: “Het is een goede race race geweest. Ik verremde mij tijdens de kwalifciaties en moest starten vanop de dertiende plaats. Tijdens de start was er dan al meteen dat incident tussen Rowland en Askew. Bij het ontwijken hiervan verloor ik dan ook twee plaatsen aan Pascal en Mitch. Dan in de haarspeldbocht nog contact gemaakt met Sam en Pascal waardoor ik wat schade had. Gelukkig was de auto nog oke en kon de race dan echt beginnen. Ik bleef achter Mitch rijden en kon hem overal volgen bij het inhalen. Het team heeft goed werk geleverd aan de wagen. Deze was snel wanneer het moest. P4 was het best haalbare resultaat.”

Er werd afgelopen weekend heel veel contact gemaakt tussen de wagens, waardoor het verwijt van een “botsauto-kampioenschap” opnieuw boven kwam. Is dit iets waar er naar volgend seizoen toe meer regels omtrent moeten komen?

Vandoorne: “Dit seizoen vielen de ‘brokkenraces’ een pak beter mee dan vorige jaren. Daar zit het nieuwe kwalificatie-format ook wel voor iets tussen. Enkel hier in Londen is het een stuk erger dan in de andere steden die we aandoen. Je moet hier bijna contact maken om iemand voorbij te kunnen. Dat is gewoon de aard van het circuit. Er is heel weinig energiemanagement en dan moet je risico’s nemen. Als diegene die je voorbij wil dan geen ruimte laat, dan wordt het wel heel moeilijk om elkaar niet te raken”.

Iedere keer we het over het kampioenschap hebben, vertel je dat je hier eigenlijk niet echt mee bezig bent. Je blijft hameren op het kijken naar elke race afzonderlijk. Als we dan kijken naar je consistentie het afgelopen seizoen, blijkt deze tactiek wel te werken. Ga je het finale weekend in met hetzelfde gevoel, of begint het toch ook door je hoofd te spelen?

Vandoorne: “Op dit moment begint het toch wel door mijn hoofd te spoken. Dat doet het bij iedereen nu we de laatste races in zicht hebben. Het voelt goed natuurlijk om te leiden met een mooie voorsprong, maar we moeten met onze voeten op de grond blijven. We mogen nu niet verslappen en moeten goede resultaten in Seoel halen. Gewoon rustig blijven en onze continuïteit van het afgelopen jaar behouden. Als we daar dan twee keer goede punten scoren, dan komt dat wel in orde.”

Stoffel Vandoorne trekt naar Seoel met een mooie voorsprong van 36 punten. De Belg leidt het kampioenschap nu met 185 punten. Enkel Mitch Evans (Jaguar – 149 punten) en Edoardo Mortara (Venturi – 144 punten) kunnen de Mercedes-rijder nog van de titel weerhouden.

You may also like
#autosportleeft
FE Londen: de top drie aan het woord
FE Londen: Lucas di Grassi wint in Londen , Vandoorne loopt verder uit
FE Londen: Jake Dennis voor tweede keer dit weekend op pole
error: Alert: Content is protected !!