Home > F1 > F1: Red Bull, eerst nog Honda… dan Porsche?

F1: Red Bull, eerst nog Honda… dan Porsche?

Porsche lonkt naar de F1, en er zijn steeds sterker wordende geruchten dat de Duitse constructeur de handen in elkaar zal slaan met Red Bull. Maar dat zijn nog steeds geruchten. Wat wel zeker is, dat is dat Honda zijn samenwerking met Red Bull Technology zal verderzetten tot 2025.

foto: ©redbullracing.com/archief

Dat is geen verrassing en uiteindelijk een gevolg van de wereldtitel van Max Verstappen. De Japanners, die eerst nog eerder wilden opstappen, moesten wel iets doen. Bij Honda sluit men een terugkeer naar het voorplan in de F1 nog steeds uit. Hun strategie blijft dus een geleidelijke terugtrekking uit de klasse en hun race-departement HRC blijft de volle steun verlenen tot 2025. Dit geldt voor Red Bull en trouwens ook voor zusterteam Alpha Tauri.

Porsche en Red Bull, een “constructieve dialoog”?

Maar de toekomst ligt voorbij 2025, als de nieuwe reglementen voor de V6 turbo-hybride komen. En dan zou Porsche kunnen aanlanden bij Red Bull. Red Bull opperhoofd Christian Horner liet afgelopen weekend aan Sky Sports weten dat er “een constructieve dialoog” wordt gehouden. De geruchten gaan dat de Duitse constructeur een 50% participatie zou nemen in het team, dat ondertussen zijn eigen Powertrains afdeling aan het uitbouwen is. Maar of Porsche, Audi of VW naar de F1 komen, zal afhangen van de nieuwe reglementen, en daar zouden de Duitse constructeurs natuurlijk eerst graag hun haak in slaan. Achter de schermen draait het lobbywerk op volle toeren en het is dus afwachten wat er uit de bus komt. Optimisten zeggen dat we zoiets al zouden kunnen weten in deze augustus-maand…

error: Alert: Content is protected !!