Home > Rally > ERC > ERC: finale in de RallyRACC Catalunya, samen met het WRC

ERC: finale in de RallyRACC Catalunya, samen met het WRC

Spanje organiseert dit jaar de laatste ronde van het FIA European Rally Championship (ERC) nadat het vandaag aan de kalender is toegevoegd. De ERC sterren zullen het pad van de WRC-legendes kruisen terwijl beide series samenkomen op RallyRACC Catalunya en het ultieme spektakel bieden voor rallyfans over de hele wereld.

Snelle en soepele circuitachtige asfaltwegen in de heuvels van de Costa Daurada – net langs de kust van Barcelona – verwelkomen de ERC-geregistreerde teams, met de kwalificatie op donderdag en twee dagen vol actie op vrijdag en zaterdag. De tweedaagse teller bevat veertien klassementsproeven van in totaal 240,60 km. Het wordt de langste ERC-rally van het seizoen en wordt afgesloten met de 24,40 km lange El Montmell Power Stage op zaterdagmiddag.

Hoewel de ERC-ronde in hetzelfde weekend als de WRC zal plaatsvinden, zal deze volgens de ERC-regelgeving als een apart evenement plaatsvinden. WRC Promoter, die de commerciële rechten op beide kampioenschappen bezit, zal op maat gemaakte hoogtepunten, tv- en sociale media-inhoud leveren.

FIA European Rally Championship-manager Iain Campbell was verheugd om RallyRACC Catalunya-Costa Daurada als achtste ronde te verwelkomen. “We zijn enorm verheugd om het evenement aan te kondigen als de laatste ronde van het kampioenschap van dit jaar”, zei hij. “Het ERC zet zich in voor de ontwikkeling en profilering van jong talent. Veel van onze rijders dromen van het WRC en de opname van Spanje als finaleronde geeft hen de perfecte gelegenheid om hun capaciteiten te laten zien.” (Foto: ©FIA ERC)

error: Alert: Content is protected !!