Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Most: Bautista houdt stand

WorldSBK Most: Bautista houdt stand

Jonathan Rea pakte op het Tsjechische Most de pole op zaterdag met een nieuwe rekordronde. Maar het was titelrivaal Alvaro Bautista (Aruba.it Racing Ducati) die na een racelang gevecht de bovenhand haalde op Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) en Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team), terwijl Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) aan de voet van het podium strandde. Op zondag was er de Superpole race, gewonnen door Toprak Razgatlioglu terwijl de andere kampioenschapstoppers Jonathan Rea en Alvaro Bautista naast hem op de eerste rij stonden bij de start van de tweede race van het weekend. Het werd opnieuw een zwaar bevochten zege, met een lange strijd tussen de protagonisten, maar waarbij de zege uiteindelijk ging naar Toprak Razgatlioglu voor Alvaro Bautista en Jonathan Rea. In het kampioenschap houdt Alvaro Bautista de leiding met 298 punten, voor Jonathan Rea (267) en Toprak Razgatlioglu (260).

In het WK Supersport waren er twee zeges voor Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team). In de tussenstand blijft Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) met 245 punten, maar hij ziet Baldassarri naderen 231. Bij de World Supersport 300 was er een overwinning van Marc Garcia (Yamaha MS Racing) en van Victor Steeman (MTM Kawasaki). In de tussenstand voor het WK blijft Alvaro Diaz (Arco Motor University Team) met ruime cijfers aan de leiding.

Nog even vermelden dat ook de Northern Talent Cup aan de slag was in Most. De zeges waren er voor de Hongaarse rijders Moor en Farkas. De Belgen van de Junior Black Knights kenden weinig bijval met een achttiende en een veertiende plaats voor Cuypers en een negentiende plaats en een opgave voor Dekkers.

foto: ©worldsbk.com

error: Alert: Content is protected !!