Home > Electric > FE Londen: Lucas di Grassi wint in Londen , Vandoorne loopt verder uit

FE Londen: Lucas di Grassi wint in Londen , Vandoorne loopt verder uit

Lucas di Grassi (Venturi) heeft de tweede race van het weekend in Londen gewonnen. De Braziliaan startte vanop de tweede plek en kwam halverwege de race aan de leiding te liggen. Het is zijn eerste overwinning dit seizoen. Jake Dennis (Andretti) kwam als tweede over de eindmeet. Nyck de Vries (Mercedes) werd net zoals gisteren derde. Vandoorne (Mercedes) finisht net buiten het podium en loopt verder uit in het kampioenschap.

Jake Dennis startte vanop pole positie en reed een groot stuk van de wedstrijd aan de leiding. Er werd onderling een aantal keer afgewisseld met di Grassi tijdens het nemen van de drie attack modes. Bij de laatste komt di Grassi zo opnieuw aan de leiding en weet, dankzij zijn fanboost, goed te verdedigen tegen de Andretti-rijder met een eerste podium van het seizoen als resultaat.

Brokkenrace

De tweede race in Londen verliep niet zonder slag of stoot. In de openingsronde werd Oliver Rowland (Nissan) “geplet” tussen Oliver Askew (Andretti) en de muur. Rowland wordt lucht ingekatapulteerd en parkeerd zijn wagen langs de kant met een gebroken ophanging. Askew kreeg een ‘drive through’ – straf voor het voorval. Enkele rondes later parkeert Dan Ticktum (NIO333) voor voorlopig onbekende redenen zijn wagen in de pitstraat. Ook Vergne (DS Techeetah) moet na amper twee rondes opgeven. De Fransman stop in het midden van bocht zeven met zichtbare schade aan zijn wagen. Hiermee wordt ook de eerste en enige safety car van de race even het track opgestuurd. Halverwege de race maken ook Askew en Maximilian Günther (Nissan) contact tijdens een gevecht voor de achtste plaats. Askew krijgt enkele rondes later vijf seconden straftijd, maar is op dat moment al de pitstraat binnengereden.

De FIA heeft echter nog tijd voor enkele andere incidenten. In een gevecht voor het podium maken Antonio Giovinazzi (Dragon), ja u leest dit goed, en da Costa (DS Techeetah) contact. De Italiaan krijgt vijf seconden straftijd en verspeelt zo zijn kans op eerste punten in het kampioenschap. Wat later krijgt Giovinazzi nog een ‘drive through’ een te hoog batterijverbruik. Uiteindelijk komt de rijder nog twee keer de pitstraat binnen, waarna het team de wagen in de garage parkeert.

Tenslotte was er ook nog contact tussen Edoardo Mortara (Venturi) en Maximilian Günther. De Venturi-rijder krijgt ook hier vijf seconden bijgeteld. Twee rondes later verremd hij zich dan ook nog eens waardoor hij opnieuw enkele plaatsen zakt. Mitch Evans (Jaguar) is dan misschien de pechvogel van de dag. In de voorlaatste ronde verloor hij alle kracht in de wagen, waarna hij zich richting de pitstraat moet begeven. De Nieuw-Zeelander lag op dat moment vierde in de race. Ook Nick Cassidy (Envision) haalt het einde van de race niet.

Het kampioenschap

Stoffel Vandoorne, die startte vanop plaats dertien, werkte zich mooi op naar de vierde plaats. Onze landgenoot loopt zo verder uit in het kampioenschap en heeft nu 183 punten op zijn naam staan. Hij heet nu 36 punten voorsprong op Mitch Evans (149 punten) en 41 punten op Mortara (144 punten). Met nog twee races te gaan ziet het er goed uit voor de Belg.

Met dubbele punten voor het team verstevigt ook Mercedes hun kansen op het teams-kampioenschap (291 punten). Venturi springt dan weer boven DS Techeetah (244 punten) en heeft nu 256 punten op zak.

Op 13 en 14 augustus volgen we nog een laatste keer dit seizoen de Formule E. Het elektrische wereldkampioenschap trekt dan naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel voor de grote finale. Dan komen we te weten of Vandoorne zichzelf de tweede Formule E Wereldkampioen mag noemen.

You may also like
FE: Venturi Grand Prix wordt Monaco Sports Group
FE: Autosportwereld in gesprek met wereldkampioen Stoffel Vandoorne
FE: huldiging voor Stoffel Vandoorne op 3 september
FE: een eerste reactie van de kersverse wereldkampioen
error: Alert: Content is protected !!