Home > Electric > FE Londen: de top drie aan het woord

FE Londen: de top drie aan het woord

Lukas di Grassi (Venturi) won de tweede race van het weekend in Londen. Met deze overwinning staat de teller voor de Braziliaan nu op dertien. Hiermee mag hij zich recordhouder met de meeste FE-overwinning noemen. Jake Dennis (Andretti) reed net zoals een dag eerder een sterke race en kwam als tweede over de eindmeet. Nyck de Vries (Mercedes) vult het podium verder aan. Na afloop van de race bleven wij nog even om een reactie te sprokkelen bij het trio.

Lukas di Grassi – ROKiT Venturi

“Het is een goed weekend geweest voor ons. De performance van de wagen zat goed, waarvoor dank aan het team. Tijdens de race vandaag was ik van plan om Jake gewoon te blijven volgen tot ik hem voorbij kon. Uiteindelijk was dat het geval toen Dennis zijn derde attack mode nam. Toen zaten we ongeveer gelijk qua energie en ik wist dat dit mijn enige kans zou worden. Op dat moment in de race had iedereen ook moeite met het managen van de warme achterbanden. Jake zou het dus heel erg lastig krijg wou hij mij nog inhalen. Deze overwinning is een mooie voor het team.”

Jake Dennis – Avalanche Andretti

“Het was een uitdagende race. Gisteren was het al lastig, maar met Lukas achter mij was het vandaag misschien nog zwaarder. De banden, de wagen, wijzelf als rijder, we gaven alles van onzelf. Deze tweede plaats is dan ook meer dan verdient. Een tweede overwinning had nog beter geweest, maar ik maakte een fout bij het nemen van mijn derde attack mode. Had ik hem een ronde later genomen, dan was ik nu misschien gewonnen. Desalniettemin was het lastig geweest om hem achter mij te houden met kale banden. Nu kijk ik vooral uit naar Seoel. Ik hoop ook daar opnieuw te kunnen vechten voor een plek in de top vijf.”

Nyck de Vries – Mercedes

“Een tweede race en opnieuw op het podium. Het is een sterke race geweest, zowel voor mij als voor het team. Met nog zeven ronden te gaan was ik aan het inlopen op Jake en Lukas. Ik maakte echter een klein foutje en raakte daarbij de muur. Door de schade aan mijn ophanging wiebelde mijn wiel wat, dus ik ben heel erg blij dat ik het einde van de race gehaald heb. Nu is het volledig focussen op de laatste twee races van het seizoen om nog zoveel mogelijk, belangrijke, punten te scoren in het kampioenschap.”

You may also like
FE: Stoffel Vandoorne ziet einde kampioenschap positief tegemoet
#autosportleeft
FE Londen: Lucas di Grassi wint in Londen , Vandoorne loopt verder uit
FE Londen: Jake Dennis voor tweede keer dit weekend op pole
error: Alert: Content is protected !!