Home > Rally > VAS Staden: met Andreas Mikkelsen, Chris Ingram en Olivier Burri

VAS Staden: met Andreas Mikkelsen, Chris Ingram en Olivier Burri

De Rally van Staden heeft een aparte klasse, Priority Drivers, voorzien in hun rally voor teams die de Ypres Rally rijden. Deze teams kunnen niet meestrijden voor de overwinning, maar krijgen wel extra servicetijd en minder regroup. De ideale test om de wagen net voor Ieper af te stellen. Op die manier hoopte de organisatie buitenlandse teams te kunnen aantrekken en daar zijn ze in geslaagd.

AutoMobielClub Staden liet met trots de komst van Andreas Mikkelsen (Škoda Fabia Rally2 evo), Chris Ingram (Škoda Fabia Rally2 evo) en Olivier Burri weten. Die laatste komt niet met de gebruikelijke Volkswagen Polo GTI R5 aan de start, maar met een Hyundai Rally2 uit de stallen van BMA. Ook de WRC3 kampioen van 2021, Yohan Rossel, komt er zijn Citroën C3 Rally2 op punt zetten.

Eerder liet de organisatie al de comeback van Tom Rensonnet en Loic Dumont in hun Renault Clio Rally5 weten. Ook de Belgische top ontbreekt niet. Vincent Verschueren (Volkswagen Polo GTI R5), Grégoire Munster (Hyundai i20 N Rally2), Pieterjanmichiel Cracco (Hyundai i20 N Rally2), Stéphane Lefebvre (Citroën C3 Rally2), Gino Bux (Škoda Fabia Rally2 evo), Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) zijn aanwezig.

Bernd Casier met zijn Ford Fiesta Rally2, Steve Fernandes (Škoda Fabia R5), Timothy Van Parijs (Porsche 997 GT3 Cup), Patrick Snijers (Ford Fiesta Rally3), Vincent Verstraete (Ford Fiesta Rally3) en de Nederlander Roger Hodenius (Citroën C3 Rally2) vullen de groep van de Priority Drivers aan. Voorlopig werden al zeventien van de twintig namen gelost.

In de gewone wedstrijd is de deelnemerslijst volledig volzet. Daar vinden we onder andere Paul Lietaer met een Alpine A110 Rally RGT, de Porschisten Andy Lefevere en Gunther Monnens, Jeoffrey Lerminez (Ford Fiesta R5), Etienne Verbeke (Ford Fiesta Rally2) en Philip Barbier (Mitsubishi Lancer Evo X).

error: Alert: Content is protected !!