Home > Rallycross > DIVERS > Rallycross: nieuws over VAS en RallyX Nordic

Rallycross: nieuws over VAS en RallyX Nordic

Afgelopen weekend trok onze landgenoot Viktor Vranckx naar het Zweedse Stangnas waar de laatste wedstrijd van RallyX Nordic plaatsvond. Dichterbij konden de regionale rijders punten rapen voor het VAS kampioenschap op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard. Een overzicht.

foto copyright persdienst Eurocircuit (VAS) en QNIGAN (RallyX Nordic)

We beginnen met Viktor Vranckx, nog steeds maar zestien. Die nam dit jaar het hele kampioenschap van RallyX Nordic voor zijn rekening met de volledig elektrische RX2e-wagen waarmee hij ook meedoet in het wereldkampioenschap RX2e. Onder begeleiding van Guillaume De Ridder, de regerend kampioen RX2e, blijft Vranckx vorderingen maken. In Strangnas was dat niet anders. Met de zwaardere RX2e werden in de klasse Supercars prima resultaten behaald. De regelmaat tijdens de vier reeksen leverde een plek op de tweede rij op in de eerste halve finale. Daar kon Vranckx ondanks de druk van de Zweed Andreas Carlsson (Renault Clio) beslag op plek vier, dat is net een plekje naast de finale, een finale die uiteindelijk werd gewonnen door de Fin Niclas Grönholm met zijn Hyundai i20. Grönholm is ook de nieuwe kampioen in RallyX Nordic.

De regionale rallycrossers mochten afgelopen zondag dan weer punten rapen voor het VAS kampioenschap tijdens de geplande clubwedstrijd op het Eurocircuit. De naam VAS wedstrijd mocht zeker nièt worden gebruikt, daarover berichtten wie u hier eerder dit jaar. De winnaars in de vier regionale klassen waren Ben Desender (klasse A), Ronny Maes (klasse B), Yorick Maeyninckx (klasse C) en Michiel De Proost (klasse D).

error: Alert: Content is protected !!