Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Donington: drie keer raak voor Razgatlioglu

WorldSBK Donington: drie keer raak voor Razgatlioglu

Het werd een weekend met records op Donington. De eerste driedubbele zege was er voor Razgatlioglu bij de Superbikes, terwijl Aegerter bij de Supersport ging naar zijn negende opeenvolgende overwinning.

foto: ©worldsbk.com

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) ging in Donington door op zijn elan van gisteren. Hij won de zondagse Superpole race en kon zo van start gaan op de beste positie, met naast zich Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK en Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team). Die punten waren in alle geval al binnen, maar er was uiteraard nog een echte race te rijden ook.

Maar Donington was dit weekend echt wel van Razgatlioglu. De Turk leverde de hele race strijd met Jonathan Rea en haalde zijn eerste tripel: race1, Superpole en race2. Het was echter Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) die in de slotfase van de wedstrijd nog de tweede plaats pakte van Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). In het kampioenschap blijft Alvaro Bautista de leider met 246 punten voor Jonathan Rea (229) en Toprak Razgatlioglu (203)

De onklopbare rijder in het WK Supersport is momenteel Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha). De Zwitser pakte zijn negende opeenvolgende zege en dat is een evenaring van het record dat in 2020 werd gezet door Andrea Locatelli. Aegerter won in Donington deze keer voor Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team) en Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team). Aegerter leidt in het kampioenschap met 245, lichtjaren voorsprong dus op achtervolger Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team) en zijn 181 eenheden.

error: Alert: Content is protected !!