Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: gemengde gevoelens voor Ide na Riga

RallyX Nordic: gemengde gevoelens voor Ide na Riga

In de Letse hoofdstad Riga werd vandaag de zesde wedstrijd van RallyX Nordic 2022 afgewerkt. Net als op vrijdag verdedigden twee landgenoten, Viktor Vranckx en Enzo Ide, de Belgische kleuren.

foto’s copyright QNIGAN

Vranckx en Ide streden beide mee in de klasse Supercars en verkochtten hun huid duur daar in Riga. Enzo Ide was met zijn Audi S1 van EKS na de drie te rijden reeksen overigens eerste in de tussenstand. Dat had onze landgenoot te danken aan een tweede tijd in de eerste reeks, vervolgens een snelste tijd en daarna een zesde tijd. Daarmee bleef hij onder meer regerend Europees kampioen RX3, Yury Belevskiy, voor. Maar daarna liep het minder vlotjes voor Ide. De rondetijden zaten wel snor, maar de starts lukten opnieuw niet. Zo moest hij in zijn halve finale vrede nemen met een tweede plek na de Noor Sondre Evjen. Vervolgens liep het ook mis in de start van de finale waarna een vierde plek een magere beloning werd.
Ide na de wedstrijd: “Het is frustrerend eigenlijk. Qua rondetijden hoor ik bij de beste deelnemers, maar het wil maar niet lukken in de start. Bij de analyse van de data ziet men dat ik niks verkeerds doe, maar toch verliezen we kostbare meters in de start. En laat dat nu net een belangrijk onderdeel van rallycross zijn. Ook in Hongarije en Zweden verliep dat op Europees vlak al niet vlotjes. We gaan het probleem samen met het team EKS verder uitzoeken en zeker nog testen alvorens half augustus naar Noorwegen te gaan voor de volgende Europese wedstrijd.”

Het was uiteindelijk Yury Belevskiy die de wedstrijd won met zijn Peugeot 208. Die andere Belg, Viktor Vranckx, werd met de elektrische RX2e-wagen verdienstelijk zevende na twee achtste tijden en een uitstekende vierde tijd in reeks drie. Vranckx eindigde wat later vierde in zijn halve finale.

error: Alert: Content is protected !!