Home > VAS > Rallysprint > VAS: TBR als short rally

VAS: TBR als short rally

De TBR rallysprint in Roeselare was altijd een van de kleinere broertjes in het rallylandschap. Het geeft de wedstrijd een uitgesproken lokaal karakter en het is meestal een uitgelezen kans om regionale en lokale rijders in hun element te zien. Maar dit jaar, zit er verandering in de lucht. Op 10 juli 2022 zien we immers de eerste TBR Short Rally.

(persbericht)

Covid gooide in 2020 roet in het eten maar in 2021 was de rallysprint al terug. En de Covidpauze bracht blijkbaar meer inspiratie want de TBR organisatie werkte achter de schermen aan een uitbreiding naar twee proeven. De toelatingen vielen uiteindelijk in de bus en ziedaar, de geboorte van de 1ste TBR Short Rally. Een aantal zaken bleven bij het oude, zoals het zenuwcentrum aan cafe “De Platte Tube” en de vier rondes, die nu wel telkens uit twee klassementsproeven bestaan.

De inschrijvingslijst zou ondertussen al meer dan honderd wagens tellen. Er is door de organisatie een limiet gesteld van 120 inschrijvingen. Wat dat betreft lijkt de editie 2022 een schot in de roos te worden. Wie er exact zal deelnemen, dat moeten we nog even in beraad houden want zondag 3 juli werden de inschrijvingen afgesloten en de startlijst verschijnt pas woensdagmiddag 6 juli. Hoewel er op het almachtige internet en langs de ondoorgrondelijke paden van de sociale media her en der al namen vielen.

Jelle Segers en Sonny Lapeire huurden een Skoda Fabia R5 bij SXM en leken lange tijd de enige R5 deelnemer te gaan worden. Maar de grote kanonnen dienden zich alsnog aan. Zo worden Vincent Verschueren en zijn VW Polo R5 verwacht, maar ook de krachtige Porsches van Gunther Monnens en Andy Lefevere. Zeker bij goede weersomstandigheden zijn dat gasten om rekening mee te houden. Verder moeten we nog enkele andere rijders vermelden die, als ze al niet bij de outsiders horen, dan toch zeker tot de kandidaten voor het podium en de ereplaatsen horen. Oordeelt u zelf maar: stuurkunstenaar Brecht Hoorne en zijn snelle BMW, Kurt Boone met zijn nieuwe Mitsubishi Lancer R4, Jonas Langenakens op een Mitsubishi Lancer EVO7 en… vergeten we zeker Paul Lietaer en zijn Opel Ascona 400 niet.

DIT IS OEKENE

Hoewel de gemeente al in 1116 werd vermeld als “Hocana”, loopt de geschiedenis van Oekene toch vooral langs het nabijgelegen Rumbeke en het grotere Roeselare. Oekene is sedert 1977 trouwens deelgemeente van Roeselare. Het kleine Oekene kan de bezoeker slechts de gotische Sint-Martinuskerk uit de 15de eeuw voorschotelen, en voor de wandelaars en fietsers, het nabijgelegen natuurgebied “De Kleiputten”. Maar wie de omgeving wil verkennen kan naar het vlakbij gelegen Roeselare, met de winkelstraten, het fietsmuseum en zoveel meer, of naar het rustige Rumbeke, met bijhorend kasteel en park.

TBR SHORT RALLY

  • Wanneer? zondag 10 juli 2022
  • Wie? Team Bassin Roeselare vzw, Meensesteenweg 264 te 8800 Roeselare
  • Wat? Wedstrijd voor het kampioenschap VAS Rally en Historic Rally 2022 van de Vlaamse Autosportfederatie en diverse provinciale kampioenschappen (PAK)
  • Waar? Rallycentrum bij café De Platte Tube, Oekensestraat 171, Oekene (Roeselare). De wedstrijd wordt verreden over twee klassementsproeven voor een totaal van 59,60 km aan proeven en 25,56 km verbindingsritten. Om 8u28 gaat de eerste wagen van start voor de eerste proef van de eerste ronde.
  • Info? www.rallytbr.com, info@rallytbr.com
error: Alert: Content is protected !!