Home > Circuit > WTCR Portugal: ‘een weekend om te vergeten’ voor Magnus

WTCR Portugal: ‘een weekend om te vergeten’ voor Magnus

De Portugese manche van het FIA WTCR kampioenschap werd een tegenslag voor Gilles Magnus. Elfde in de kwalificaties, opgave in de eerste race en in de tweede race op het circuit van Vila Real ging onze landgenoot met zijn Audi RS 3 LMS als dertiende over de streep.

Foto ©: RACB National Team

Het ene weekend is het andere niet, ook in de autosport. Dat kon Gilles Magnus tijdens de twee meest recente meetings van het wereldkampioenschap voor toerwagens ondervinden. In Spanje verliep het schitterend voor de vertegenwoordiger van het RACB National Team: polepositie, snelste wedstrijdronde en overwinning in de eerste race. Daardoor kon de rijder van de Audi RS 3 LMS Comtoyou als tweede in de tussenstand richting Portugal trekken.

Maar het scenario op het stratencircuit van Vila Real zag er iets anders uit. “Door een technisch probleem in de tweede fase van de kwalificaties kon ik mijn kansen niet verdedigen”, legt Gilles uit. “Ik was goed op weg naar een plaats bij de eerste tien en dus Q3, toen ik door een probleem met de benzinedruk werd gestuit. Ik kwalificeerde me als elfde – door het systeem van de omgekeerde grid de slechtst mogelijke plaats in WTCR – voor beide sprintraces.”

Dat was nog niet het einde van de lijdensweg. “In de eerste race kreeg ik af te rekenen met een heel ervaren tegenstander, wiens missie er blijkbaar in bestond om me uit te schakelen. Dat is hem gelukt: nadat hij me had aangetikt was de geometrie van de Audi fel beschadigd. Na enkele ronden moest ik al naar de kant.”

In de tweede manche zette Gilles Magnus echter een overtuigende start neer. “Ik lag al snel negende, maar door remproblemen kon ik die positie niet echt verdedigen. Daar konden de anderen uiteraard van profiteren, en ik kwam als dertiende over de streep.” Kortom, een weekend om te vergeten. “De autosport kent hoogtes en laagtes. Een week geleden wist ik in Aragon 42 punten te veroveren. In Portugal slechts drie. Over drie weken krijg ik in Vallelunga nog altijd 40 kg. succesballast in de auto, maar dat zal me er niet van weerhouden om alles te geven. Die omloop zou de Audi RS 3 LMS uitstekend moeten liggen.”

error: Alert: Content is protected !!