Home > Circuit > Porsche Supercup Silverstone: vier Nederlanders in top tien

Porsche Supercup Silverstone: vier Nederlanders in top tien

Larry ten Voorde, kopman van het Nederlandse Team GP Elite, eindigde als tweede in de derde race van het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Daarmee behield de titelverdediger de eerste plaats in de tussenstand van het rijdersklassement. In totaal eindigden er vier Nederlanders in de top tien van de veertien ronden lange race. Rudy van Buren (Huber Racing) werd achtste, Daan van Kuijk (GP Elite) negende en Loek Hartog (Ombra Srl) tiende. Hartog overtuigde met een sterke inhaalrace, nadat hij vanaf de 27eplaats was gestart.

Foto ©: Porsche

Het circuit van Silverstone had wisselende weersomstandigheden in petto voor het weekend van de Britse Grand Prix, wat ook de deelnemers aan de Porsche Mobil 1 Supercup parten speelde. In de vrije training opende Larry ten Voorde al goed met de snelste tijd, terwijl ook Jaap van Lagen (Martinet by Alméras) in de top tien reed. Ook Morris Schuring (Huber Racing, 13e) en Max van Splunteren (Team GP Elite, 15e) eindigden in de eerste helft van de tabel.

In de kwalificatie op zaterdag, kwam het op de juiste timing aan: aanvankelijk was het nog droog, waardoor het voor de deelnemers zaak was zo snel mogelijk een tijd neer te zetten zetten, voordat de regen verdere verbeteringen onmogelijk maakte. Larry ten Voorde deed dat het beste: hij zette op zijn eerste vliegende ronde een tijd van 2:06,908 minuten en behaalde daarmee de polepositie. “Zo’n situatie heb ik in mijn hele Supercup-carrière nog niet meegemaakt”, verklaarde hij na afloop. “Ik heb meteen vanaf de eerste meter gepusht en op een stuk van de baan dat al nat was, ging ik zelfs bijna wijd”

Tijdens de race waren de omstandigheden uitstekend en kon er op een droge baan gereden worden. Bij de start had Ten Voorde even de leiding in handen, maar even later moest hij zijn meerdere erkennen in de Duitser Laurin Heinrich. Heel even viel hij zelfs terug naar de derde plaats achter Harry King, maar klom snel weer op naar de tweede positie. Van Buren verloor in de beginfase ook wat terrein, terwijl Daan van Kuijk opklom. Voor Max van Splunteren waren de kansen op een goede klassering snel verkeken nadat hij wijd ging, al kon hij de race wel vervolgen.

Na een aanrijding kwam in de tweede ronde de safety-car in actie. Ten Voorde behield zijn tweede positie achter Heinrich en kwam uiteindelijk ook als tweede over de eindstreep, zijn derde podiumplaats in evenveel Supercup-races dit seizoen. Rudy van Buren vocht een aantal intensieve duels uit en werd achtste, waarmee hij een trio van Nederlandse rijders aanvoerde, want Daan van Kuijk en Loek Hartog vervolledigden de top tien. Morris Schuring werd dertiende, één plaats voor Jaap van Lagen. Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren eindigden op de plaatsen achttien tot en met twintig.

Komend weekend wordt al de volgende ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup verreden, dan op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

error: Alert: Content is protected !!