Home > Circuit > In een notendop: Indycar – FIA F2 – F4 Italië

In een notendop: Indycar – FIA F2 – F4 Italië

  • Indycar – Het werd een mooie en uitgesproken zege voor “Supercar” ster Scott McLaughlin en Team Penske op Mid-Ohio. De Nieuw-Zeelander profiteerde van een motorprobleem bij de leider van het eerste uur, Pato O’Ward, om de leiding in handen te nemen en kon daarna weerstaan aan de aanvallen van Alex Palou tijdens de diverse herstarts. Achter Scott McLaughlin en Alex Palou mocht Will Power mee op het podium. Marcus Ericsson leidt de tussenstand, voor Will Power.
  • FIA F2 – De Israëliet Roy Nissany krijgt vijf posities aan gridstraf in Oostenrijk voor zijn aandeel in de kwalijk uitziende crash tijdens de Formule 2 race op Silverstone. Nissany dwong Dennis Hauger buiten de piste, waarna die een kerbstone raakte die zijn wagen in de lucht deed vliegen. Het was een soort van gerechtigheid dat het net Nissany was die de wagen van Hauger op zijn hoofd kreeg toen hij indraaide in de volgende bocht. De HALO voorkwam verder onheil en daar had Nissany toch wel wat geluk. De raceleiding achtte Nissany verantwoordelijk voor het incident.
  • F4 Italië – Er stond geen maat op Prema rijder Andrea Kimi Antonelli tijdens het raceweekend voor de Italiaanse Formule 4 op Vallelunga. Antonelli haalde alle drie de overwinningen in de drie races die op het programma stonden. Zijn titelrivaal en teamgenoot Rafael Camara kwam tweemaal als tweede over de lijn maar moest in de tweede race van het weekend wel opgeven. Dat betekent de Antonelli nu definitief de kloof slaat in het kampioenschap. Onze landgenote 13 11 8 – Maya Weug (Iron Lynx) verbeterde gestaag over het weekend met een dertiende, een elfde en tenslotte een mooie achtste plaats. Onze andere Belg, Jules Castro (Van Amersfoort), zette zijn leerschool verder met een 20ste, 32ste en 25ste plaats. In het kampioenschap leidt Antonelli met 219 punten, voor Camara (183) en Dunne (132).

foto: ©indycar.com

error: Alert: Content is protected !!