Home > Circuit > GTWCE Sprint Cup: geweldig weekend voor Team WRT

GTWCE Sprint Cup: geweldig weekend voor Team WRT

Het was een zeer goed weekend voor Team WRT aan de Adriatische kust in Misano tijdens de vierde ronde van de GTWCE Sprint Cup. Dries Vanthoor en Charles Weerts behaalden een dubbele overwinning om hun aantal overwinningen op vier te brengen en hun leiderspositie in het Silver Cup-klassement te verstevigen. Benjamin Goethe en Thomas Neubauer behaalden één overwinning en een derde plaats in de Silver Cup, bovenop een algemene podiumplaats in race één. Lokale held Valentino Rossi en Frédéric Vervisch sloten het weekend af met een uitstekende vijfde plaats in de tweede race, voorlopig het beste resultaat voor wagen #46.

Foto ©: Team WRT

Het warme weekend aan de Adriatische Zee begon goed voor de Audi R8 LMS-wagens van Team WRT, die sinds de eerste sessies snel bleken. De goede vorm werd bevestigd in de kwalificatie voor race één, met Charles Weerts die de polepositie pakte. Thomas Neubauer deed hetzelfde in de Silver Cup, met een uitstekende zesde plek algemeen. Jean-Baptiste Simmenauer werd achtste in wagen #33 en Valentino Rossi kwalificeerde wagen #46 als vijftiende.

De start van de eerste race kende geen problemen voor alle Team WRT rijders, maar er kwam een safety car voor het einde van de eerste ronde, omdat er auto’s op de baan waren gestrand na contact achteraan de grid. De herstart werd perfect afgehandeld door Weerts, die geleidelijk een voorsprong van vijf seconden opbouwde. Neubauer klom op naar de vierde plaats, met Simmenauer op plek negen en Rossi die twee posities steeg naar de dertiende plek. De wagens #30 en #33 waren de eersten om te pitten, de #32 en #46 deden dat kort daarna. Helaas had Rossi in zijn laatste ronde een contact met een Mercedes. De wagen slaagde erin om zijn pitstop te maken, maar Vervisch moest onmiddellijk terug naar de pits met een probleem aan de linkervoorkant en moest uiteindelijk opgeven. Aan de leiding behield Vanthoor de voorsprong van vijf seconden.

De tweede race zou precies zo beginnen als de eerste, met een perfecte start van Vanthoor vanaf de pole en de safety-car die nog voor het einde van ronde één werd ingezet. Het was ook de perfecte start van Mies en vooral van Vervisch, die vijf posities won. Na de herstart begon Vanthoor weg te rijden, met Mies als derde, Vervisch die hard vocht met Costa voor plek zes en Goethe die opklom naar de dertiende plek. Weerts begon sterk en bracht de voorsprong op negen seconden, terwijl Simmenauer derde lag. Rossi reed op een uitstekende vijfde plek en Neubauer als negende. Er gebeurde niet veel tot de laatste vijf minuten van de race, toen er na een safety-car periode nog slechts een laatste vliegende ronde overbleef, waarin Weerts en Rossi hun positie behielden, maar Simmenauer en Neubauer één en twee posities verloren.

“Een goed weekend voor ons, met een maximum aan punten, dit is waar we hier voor gekomen zijn. Het is een beetje jammer dat de Mercedessen twee keer tweede werden, maar we weten dat ze sterk zijn”, vertelde Dries Vanthoor. “We hebben nog wat marge voor Valencia, laten we zien hoe het zal gaan want we weten dat de Mercedes daar vorig jaar erg snel was.”

error: Alert: Content is protected !!