Home > F1 > F1: Zhou en Albon reageren voor het eerst na crash

F1: Zhou en Albon reageren voor het eerst na crash

Guanyu Zhou (Alfa Romeo) had een zware crash bij de start van de Britse Grand Prix. De Chinese rijder kwam in aanraking met George Russell (Mercedes) en draaide rond. Zijn Alfa Romeo sloeg over de kop en slipte over het grind. Vlak voor de bandenmuur kwam Zhou’s auto omhoog en vloog tegen de vangrail. In de chaos om de crashende auto’s te ontwijken, reed Sebastian Vettel (Aston Martin) achterop Alex Albon (Williams). De Thai moest naar het ziekenhuis, maar is daar intussen ontslagen.

Foto ©: Alfa Romeo

Onder rode vlag kwam Formule 1-arts Ian Roberts ter plaatse en hij had moeite om Zhou uit de auto te krijgen. Uiteindelijk kregen ze hem op een brancard en brachten hem naar het medisch centrum voor een beoordeling. Na afloop van de Britse Grand Prix plaatste Zhou een selfie op Twitter waarin hij suggereerde dat de “Halo zijn leven had gered”. Alex Albon crashte ook op hetzelfde moment en hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Hij moest daar de nacht niet doorbrengen en werd ontslagen. “We zijn blij te kunnen bevestigen dat Alex het groene licht heeft gekregen en is ontslagen uit het Coventry Hospital. Dank aan iedereen voor de goede wensen,” meldde het Williams team.

Albon zei: “Ik ben erg blij dat iedereen die betrokken was bij het incident in de eerste race OK is. Ik wil de medische staf van het circuit en de mensen van het Coventry ziekenhuis bedanken. Het is jammer dat de race al voorbij was voordat hij goed en wel begonnen was, maar nu is de focus gericht op Oostenrijk.” Volgend weekend wordt er al geracet, dus veel tijd om te herstellen heeft Albon niet. De Formule 1 reist dan af naar de Red Bull Ring in Spielberg. Het lijkt er dus op dat de Williams-rijder op tijd fit zou kunnen zijn, maar de bevestiging komt later.

error: Alert: Content is protected !!