Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Vanessa Maes ontkracht negatieve berichtgeving in HLN.be

F1 Spa: Vanessa Maes ontkracht negatieve berichtgeving in HLN.be

Vreemde berichten zijn het… De Belgische GP F1 zou niet meer op de kalender 2023 staan, dat meldt althans de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ en Het Laatste Nieuws neemt dat zonder bronvermelding over. Vanessa Maes, hoofd van Spa GP, de organisator van de Belgische F1 heeft haar bedenkingen bij deze vorm van journalistiek en ontkracht het bestaan van een voorlopige kalender.

Het moet worden gezegd, Het Laatste Nieuws en hun journalist Joost Bolle die over F1 schrijft onder het pseudoniem Jo Bossuyt, doen er de laatste weken alles aan om de toekomst van Belgische GP gitzwart voor te stellen, in die mate zelfs dat het bijna op selffulfilling prophecy gaat lijken.

Vandaag kopt de site HLN.be: “Vrees wordt waarheid: Spa-Francorchamps niet op voorlopige Formule 1-kalender van volgend seizoen”, zonder ook maar één bron te citeren en zonder dat de lezer het bewijs krijgt, dat die voorlopige kalender in die vorm dan ook effectief bestaat, iets wat Vanessa Maes, Directeur van Spa GP, in een interview met La Dernière Heure dan ook duidelijk maakt. Vanessa Maes toont zich dan ook weinig opgetogen over de zeer negatieve ‘informatie’ over de toekomst van de wedstrijd in de Ardennen. Bij Autosportwereld.be toonde een hooggeplaatste bron van binnen het circuit zich eerder al erg verbolgen over de vorm van berichtgeving van HLN en hun F1-watcher.

Ik zou graag de bron van deze media willen weten”, vertelde Maes aan Olivier De Wilde, de journalist van het doorgaans goed ingelichte Franstalige dagblad La DH. “Ik heb de informatie tot mij genomen en ik heb van de FIA de verzekering gekregen dat er op dit moment geen conceptkalender circuleert onder de teams. Het is allemaal speculatie. Er is veel discussie, dat is zeker. We zijn aan het einde van ons contract, net als Monaco en Le Castellet en we onderhandelen nog over een verlenging.

Het is overigens opvallend dat gezaghebbende websites zoals Motorsport.com, Auto-Hebdo en Sky Sports het alsnog niet over die kalender hebben. Dat kan uiteraard nog komen en niemand weet op dit moment zeker welke Europese wedstrijden op de kalender 2023 staan, maar bij het soort bedenkelijke anti-Belgische F1-schrijfsels in sommige dagbladen, mogen toch vraagtekens geplaatst worden. Gaat het enkel over sensatie en clickbaits of zit er meer achter?

Maes laat overigens in La DH nog weten dat “een delegatie geleid door Melchior Whatelet vorige week naar Londen is gegaan voor een ontmoeting met Stefano Domenicali, de F1-CEO van Liberty Media. En het enige wat ik u kan vertellen is dat de discussie positief was. Zij zijn zich terdege bewust van alle verbeteringen die het circuit de afgelopen winter heeft doorgevoerd en ze waarderen die ook. Zij weten ook dat de paddock na de restauratie van de binnenplaats opnieuw twee niveaus zal tellen en niet drie zoals in 2021. En we hebben hen onze showplannen voor de editie van 2022 onthuld.

Het is afwachten welke wedstrijden er op de F1-kalender 2023 zullen staan, maar dat neemt niet weg dat een correcte berichtgeving, dat is wat autosportwereld.be nastreeft. Onze bronnen hebben het over een kalender en uitsluitsel in de tweede helft van deze zomer.

Link naar artikel La DH:

https://www.dhnet.be/sports/moteurs/formule-1/2022/07/04/vanessa-maes-spa-gp-nie-lexistence-dun-calendrier-2023-sans-francorchamps-nos-discussions-avec-stefano-domenicali-sont-positives-5FEJO6RPR5HA5NDCRC67H5PGVY/?fbclid=IwAR2s7pFg5f5_DXfPQdeO_rBH6zUqfondBxeUuIXaJw8DZGGIesT_-RPcqRk#.YsL0j7kwLeE.facebook

error: Alert: Content is protected !!