Home > F1 > F1: opluchting bij Schumacher na eerste punten uit zijn carrière

F1: opluchting bij Schumacher na eerste punten uit zijn carrière

Mick Schumacher zegt dat zijn Haas-team “de juiste dingen op het juiste moment heeft gedaan”, waardoor hij zijn allereerste Formule 1-punten behaalde vanaf de negentiende plaats op de grid van de Britse Grand Prix.

Foto ©: Haas F1

Na een moeizame kwalificatie kregen Schumacher en zijn teamgenoot Kevin Magnussen, die als zeventiende was gestart, de kans om voor de punten te vechten toen ze ongeschonden uit een startcrash kwamen waarbij meerdere auto’s uitvielen. Bij de herstart schoven beide Haas-rijders op. Vooral Schumacher maakte de juiste strategische keuzes door na een safety car te pitten voor nieuwe zachte banden. Daardoor kon de Duitser bij de laatste herstart opklimmen van de tiende naar de achtste plaats, nadat hij bijna de zevende plaats had weggekaapt van Max Verstappen.

De achtste plaats betekende wel dat Schumacher eindelijk zijn eerste punten in 31 races voor Haas scoorde, terwijl Magnussen als tiende een dubbele puntenfinish realiseerde. Schumacher zei dat zijn team een perfecte race had gereden door van de negentiende naar de achtste plaats op te schuiven. Hij deed “de juiste dingen op het juiste moment”, maar dacht dat hij het zonder de safety car nog beter had kunnen doen door tot de finish op de harde band te blijven rijden.“We reden op twee verschillende compounds, ik denk dat we niet helemaal zeker wisten of de harde band zou werken of niet, dus we gokten een beetje en we hadden er duidelijk nog niet eerder mee gereden”, zei hij.

Schumachers eerste punten is een grote last van de schouders van de 23-jarige Duitser, nadat hij in het eerste deel 2022 onder vuur kwam te liggen. Na een debuutseizoen in 2021 zonder al te veel druk aan de zijde van Nikita Mazepin, had hij in 2022 tot nu toe moeite om zijn ervaren nieuwe teamgenoot Kevin Magnussen bij te benen, wat leidde tot een reeks kostbare ongelukken voor Haas en vraagtekens over zijn toekomst bij het team. Schumacher zei dat “het geweldig voelt” om eindelijk zijn eerste puntenfinish achter de rug te hebben en hoopt dat hij vanaf hier verder kan gaan.

error: Alert: Content is protected !!