Home > Rallycross > DIVERS > Euro RX Zweden: Enzo Ide kent pech in tweede manche

Euro RX Zweden: Enzo Ide kent pech in tweede manche

In het Zweedse Höljes werd afgelopen weekend de tweede wedstrijd van het Europese kampioenschap rallycross in RX1 verreden. In die klasse zien we dit seizoen de voormalige Europees GT-kampioen Enzo Ide, met een Audi S1 EKS RX quattro van de nieuwste generatie. Na een sterk openingsweekend in Hongarije verliep het in Zweden niet zoals gewenst voor Ide, die absoluut niet te spreken was over de manier van rijden van enkele collega’s. De volgende meeting van het EK wordt op dertien en veertien augustus in Hell in Noorwegen verreden. 

Foto ©: Enzo Ide

In Euro RX1 kreeg Enzo Ide naast de reguliere tegenstanders van het Euro RX1, zoals de Zweed Anton Marklund en de Fransman Jean Baptiste Dubourg, ook nog eens stevige concurrentie van onder meer de Zweed Johan Kristoffersson en de Noor Oliver Solberg. Ide eindigde de openingsdag als achtste na respectievelijk een tiende en zesde tijd. In beide wedstrijden raakte Ide van bij de start verstrikt in het verkeer en telkens wist hij zich in zijn startgroep nog naar een tweede plek te werken, wat nogmaals aantoont dat de snelheid bij Ide absoluut aanwezig is.

Voor onze landgenoot Enzo Ide werd het echter geen makkelijk weekend. Ide was zesde na drie reeksen en mocht in zijn halve finale starten vanop de tweede plek. Maar daar liep het uiteindelijk fout bij de start. Van aan de buitenzijde drukte de Pool Marcin Gagacki met zijn Ford Fiesta het veld bij elkaar waarbij Enzo Ide als voornaamste slachtoffer achterbleef. De Audi van Ide ging rond en de kansen op een plek in de finale waren voorgoed verdwenen. Ide scoorde uiteindelijk drie puntjes in Zweden. Gagacki zou later nog een straftijd van amper vijf seconden krijgen.

Ik betreur toch echt hoe sommige mensen de competitie aanpakken, zeker als je dan ziet dat je voor al dat duw en trekwerk een straf van vijf seconden krijgt”, aldus een ontgoochelde Ide. “Ook het systeem met de draw is met niet geheel duidelijk. Wat helderheid zou zeker op zijn plaats zijn;”

Op 13 en 14 augustus is het aan de deelnemers om zich in het Noorse Hell met elkaar te meten, maar Enzo Ide rijdt volgend weekend nog een manche van de Rally X Nordic in Riga.

error: Alert: Content is protected !!