Home > Circuit > WTCR Portugal: Rob Huff wint 100ste race uit de geschiedenis van de sport

WTCR Portugal: Rob Huff wint 100ste race uit de geschiedenis van de sport

In Portugal stonden op zondag de twee races in de WTCR op het programma. In de eerste race was het Santiago Urrutia die de beste was. De Uruguayaan was sneller dan zijn teamgenoot Yann Ehrlacher. Rob Huff was de winnaar van de 100ste race uit de geschiedenis van de sport. De Brit was sneller dan Attila Tassi en de leider in het WTCR-klassement, Mikel Azcona. Gilles Magnus had er geen goed weekend opzitten en doet een slechte zaak in het klassement.

Foto ©: WTCR

Santiago Urrutia (Cyan Performance Lynk & Co) behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen nadat hij vanaf de polepositie even zijn koppositie verloor aan zijn teamgenoot Yann Ehrlacher, maar de Fransman gehoorzaamde aan het teambevel om de positie terug te geven. Urrutia had voor de race gezegd dat er een ‘strategie’ was voor de race. “Yann en ik hadden het tempo en we controleerden de race”, zei Urrutia. “Het was niet echt duidelijk, om eerlijk te zijn,” zei Ehrlacher over de strategie. “Zeker, de principevolgorde was om niet tussen elk te crashen in bocht één, zoals we eerder hebben gezien. Maar het scenario was niet gepland, ik had een goed tempo, ik ging voor fatsoenlijk racen. Toen kreeg ik de opdracht. Je moet je als een prof gedragen, je moet het gewoon accepteren zonder iets te zeggen. Gilles Magnus (Comtoyou Team Audi Sport) moest na een contact met Yvan Muller (Cyan Racing Lynk & Co) opgeven. Dat resultaat zorgt ervoor dat Magnus terugzakt naar de zesde plaats in het WTCR-klassement.

Rob Huff (Zengo Motorsport – Cupra) won de 100ste race uit de geschiedenis van de WTCR. De Brit was bijna een halve seconde sneller dan de Hongaar Attila Tassi (Liqui MolyTeam Engster – Honda) en de Spanjaard Mikel Azcona (BRC Hyundai N Squadra Corse). Gilles Magnus finishte pas als dertiende. Daarmee doet onze landgenoot geen goede zaak in het klassement. Azcona leidt nu voor Santiago Urruita met zestien punten, met Yann Ehrlacher op twintig punten achterstand. Huff is opgeklommen naar de vierde plaats in het klassement.

error: Alert: Content is protected !!