Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – PSC

In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – PSC

  • FIA F3 – De lokroep van een rijkere puntenoogst in deze hoofdrace voor de Formule 3, zorgde voor heel wat gevechten op het scherp van de snede. En uiteraard ook voor de nodige incidenten. Het was uiteindelijk Arthur Leclerc (Prema), die poleman Zak O’Sullivan (Carlin) van de leiding zette en zijn voorsprong (ondanks twee safety car periodes) kon verdedigen. Een eerste zege van dit seizoen dus voor de jongere broer van Charles, en een mooi Brits podium voor thuisrijders Zak O’Sullivan, tweede, en Oliver Bearman, derde. In het kampioenschap houdt Victor Martins, zevende voor ART, vast aan de leiding in de tussenstand.
  • FIA F2 – Een primeur op Silverstone met een eerste Amerikaanse zege in de FIA Formule 2. Logan Sargeant pakte de leiding vanop pole en zijn team, Carlin, wist de juiste strategie te zetten (zachte banden, dan hard). Theo Pourchaire (met ART op dezelfde strategie) kwam nog aandringen in de slotfases, maar kon het gat niet meer dichten. Liam Lawson maakte er een dubbelpodium van voor Carlin. Felipe Drugovitch, die strandde op een vierde plaats, houdt nog steeds een ruime voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap.
  • PSC – In de Porsche Supercup was het opnieuw een kwestie van snel bij de zaak te zijn. Larry Ten Voorde (GP Elite) zette de ellebogen uit bij de start, maar Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) zette door en pakte de leiding. Die gaf hij niet meer uit handen. Achter hem werden er hardnekkige deurklink aan deurklink gevechten geleverd, geduwd en getrokken, heel wat verf uitgewisseld en hier en daar rond gespind. Vooraan bleven de zaken stabiel Heinrich pakte de zege, voor Ten Voorde en voor Harry King (BWT Lechner). Onze landgenoot Ghislain Cordeel haalde voor het team Kelly Moss Road and Race een zeventiende plaats.


foto: ©premaracing.com/media

error: Alert: Content is protected !!