Home > #Hoofdnieuws > IMSA Canadian Tire Motorsports Park: Maxime Martin opnieuw aan het feest!

IMSA Canadian Tire Motorsports Park: Maxime Martin opnieuw aan het feest!

Maxime Martin won met de Aston Martin Vantage GT3 van Heart of Racing Team, na Watkins Glen vorige week, opnieuw de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De Brusselaar en zijn teamgenoot Roman De Angelis zegevierden in een wedstrijd van 2 uur en 40 minuten op het Canadian Tire Motorsport Park, dat vroeger Mosport heette. De algemene overwinning ging naar de Chip Ganassi Racing Cadillac van Sébastien Bourdais en Renger van der Zande.

(Foto: © The Heart of Racing)

Na een neutralisatie op 25 minuten van het einde weerstond Maxime Martin, als enige Belg aan de start in Canada, voor de resterende ronden de druk van Philip Ellis, die samen met zijn teamgenoot Russell Ward met een Mercedes van Winward Racing tweede werd.

Voor de algemene overwinning viel de beslissing een tiental minuten voor het einde toen Renger van der Zande gebruik maakte van het inhalen van tragere wagens om Oliver Jarvis de koppositie te ontfutselen. Jarvis werd met teamgenoot Tom Blomqvist tweede in de Meyer Shank Racing Acura.

error: Alert: Content is protected !!