Home > #Hoofdnieuws > GT World Misano: Vanthoor-Weerts winnen opnieuw, De Pauw kampioen in Silver Cup

GT World Misano: Vanthoor-Weerts winnen opnieuw, De Pauw kampioen in Silver Cup

Het werd een perfect weekend voor Dries Vanthoor en Charles Weerts in Italië, met twee poleposities en twee overwinningen. Ze controleerden met hun Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II vandaag wederom de wedstrijd en hun koppositie kwam, ondanks twee neutralisaties, nooit in gevaar. Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis ASP – Mercedes) werden tweede en Simon Gachet-Christopher Haase (Tresor by Car Collection – Audi) derde. Ulysse De Pauw was achtste algemeen en werd na een zege in de Silver Cup kampioen in deze klasse.

(Foto: © SRO)

Een ongeval van Lorenzo Patrese bracht op minder dan tien minuten van de finish de safety car voor een tweede keer op de baan. Ook toen voor een eindsprint van één ronde de groene vlag werd gezwaaid, kwam Charles Weerts niet in de problemen. Frédéric Vervisch en Valentino Rossi finishten als vijfde, na een uitstekende openingstint door de Belg.

Pierre Alexandre Jean, de teamgenoot van De Pauw op de #53 AF Corse Ferrari, slaagde erin om in de laatste ronde de leiding in Silver te nemen. Nicolas Baert werd elfde en vierde in deze categorie. Louis Machiels eindigde achttiende en tweede in Pro-Am. De Dinamic Porsche van Adrien De Leener was snel uitgeschakeld nadat teamgenoot Engelhart onmiddellijk na de start bij een ongeval met drie wagens betrokken was.

Met nog één wedstrijd om de Sprint Cup te gaan, in september op het circuit van Valencia, hebben Vanthoor-Weerts in dit kampioenschap 11,5 punten voorsprong op Boguslavskiy-Marciello. De Pauw-Jean kunnen met een voorsprong van 44,5 punten in de Silver Cup niet meer worden ingehaald.

error: Alert: Content is protected !!