Home > F1 > F1 Silverstone: wedstrijd stilgelegd na zware crash Zhou

F1 Silverstone: wedstrijd stilgelegd na zware crash Zhou

Foto ©: Alfa Romeo

De Grand Prix van Groot-Brittannië werd stilgelegd na een zware crash tussen Alfa Romeo-rijder Guanyu Zhou en George Russell (Mercedes). De Mercedes-rijder kon uit zijn auto stappen, maar het was even wachten op bevestiging over Zhou. Even later bevestigde Alfa Romeo dat het gelukkig oké gaat met Zhou en dat hij bij bewustzijn is. De FIA meldde ook dat Zhou en Alex Albon (Williams) zijn overgebracht naar het medisch centrum op het circuit. Albon was één van de ongelukkigen nadat de crash van Zhou voor een kettingreactie zorgde. Albon stuiterde via de muur terug op de baan, waar hij door Tsunoda (AlphaTauri) en Ocon (Alpine) geraakt werd.

Intussen zijn er ook beelden getoond van de crash. Daaruit blijkt dat Zhou niet onder de bandenstapel belandde, maar dat zijn auto in het grind hapte en over de bandenstapels werd gelanceerd. Gelukkig belandde de bolide in het hek.

error: Alert: Content is protected !!