Home > Uncategorized > F1 Silverstone: reacties na kwalificatie

F1 Silverstone: reacties na kwalificatie

Zaterdag stond de kwalificatie op het programma in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Carlos Sainz (Ferrari) pakte zijn eerste polepositie uit zijn carrière. Max Verstappen (Red Bull) werd tweede, Charles Leclerc (Ferrari) derde. Dit zeiden de rijders na de kwalificatie.

Foto ©: F1

Ferrari – Carlos Sainz: “Ik ben ontzettend blij vandaag! Mijn eerste pole op Silverstone in de regen is iets speciaals dat ik nooit zal vergeten. De hele kwalificatie was erg lastig en elke ronde was een nieuw avontuur vanwege de baanomstandigheden.”

Charles Leclerc: “Helaas spinde ik in die laatste ronde in Q3 en zette ik het niet neer zoals ik wilde, dus ik ben teleurgesteld, maar ik ben blij dat Carlos op pole eindigde. Ik had vertrouwen in de auto en we waren heel competitief, zelfs in deze omstandigheden, waar we de afgelopen twee jaar veel moeite mee hadden. Het is goed om te zien dat we wat consistentie hebben gevonden op nat wegdek.”

Red Bull – Max Verstappen: “Het was een goede kwalificatie, ik voelde me op mijn gemak daar. Het was duidelijk erg glad op de baan, mijn spin van 360 graden in Q3 was een nieuwe bandenopwarmingstechniek (lacht), maar over het algemeen denk ik dat we het goed hebben gedaan. We hebben een geweldige raceauto.”

Sergio Perez: “In deze wisselvallige omstandigheden was het vandaag een goed resultaat voor ons. Ik had natuurlijk meer gewild en ik ben niet helemaal tevreden, maar we kunnen van daaruit vechten en ik kijk vooruit. Het was niet ideaal maar aan de andere kant ben ik niet al te teleurgesteld want tegen het einde van Q3 had ik Stroll vlak voor me, dus mijn laatste twee ronden waren niet ideaal en misschien had er zonder die oponthoud nog wat meer in gezeten.”

Mercedes – Lewis Hamilton: “Het team heeft ongelooflijk hard gewerkt om updates aan de auto te brengen en we hebben een stel nieuwe aeromeubels rond de auto en het is verbeterd. Maar we hebben nog steeds last van stuiteren in de hogesnelheidsbochten en dat is waar met name de Red Bull van ons wegtrekt.”

George Russell: “In Q1 voelde ik me heel goed in de auto, ik had er alle vertrouwen in, maar in Q2 voelde het iets slechter aan en in Q3 had ik moeite om vertrouwen in de auto te krijgen. Ik maakte een foutje en was het moeilijk om daar weer uit te komen. Het was lastig voor iedereen daar, maar ik ben een beetje teleurgesteld dat we geen betere kwalificatie hadden. We hadden niet verwacht dat we voor de pole zouden vechten, maar er was meer mogelijk.”

McLaren – Lando Norris: “Ik ben erg blij. Plek zes is het beste wat we vandaag hadden kunnen doen. Ik verprutste mijn laatste ronde een beetje, maar ik was nog steeds erg blij met de zesde plek en het team heeft goed werk geleverd. Ik ben blij met hoe ik het vandaag gedaan heb, ik denk dat ik de ronden heb kunnen rijden die ik nodig had en plek zesis in ieder geval voor een van de auto’s waarvan we weten dat ze sneller zijn dan wij.”

Daniel Ricciardo: “Ik ben natuurlijk teleurgesteld met het eindresultaat vandaag. Achteraf denk ik dat ik de ronde al vroeg moest rijden omdat de baan al vroeg op zijn best was, maar toen had ik moeite om de ronde te rijden toen het er op aan kwam. Ik denk dat ik in de droogste ronde er vandoor ging, dus daar was een droge lijn, ik ving alleen wat nattigheid en verloor de ronde.”

Alpine – Fernando Alonso: “Er was meer te hopen vandaag, maar helaas hebben we onze laatste Q3-ronden niet gemaximaliseerd. Na mijn eerste ronde in Q3 lagen we aan de leiding. Het ging dus best goed. Maar daarna kwamen we over de meet toen we aan onze laatste ronde begonnen met een bijna lege batterij, waardoor we niet het volledige potentieel van de auto konden benutten.”

Esteban Ocon: “Het was een lastige dag voor ons. Een verlies van vermogen gekoppeld aan een accuprobleem bij de start van Q2 verhinderde ons om competitief te zijn. We eindigden de sessie met de vijftiende tijd, wat niet ideaal is voor de race van morgen.”

Alfa Romeo – Guanyu Zhou: “De kwalificatie was een uitdaging, maar ik zou zeggen dat ik het niet slecht heb gedaan voor een rookie! Het was de eerste keer dat ik in Silverstone in de natte F1 reed. De omstandigheden waren heel anders dan gisteren, maar vandaag was het goed, ik had het gevoel dat ik vooruitgang boekte en mijn tijd ronde na ronde verbeterde.”

Valtteri Bottas: “Het was een uitdagende dag voor me: de omstandigheden waren lastig, veranderden voortdurend en het voelde alsof de baan elke ronde een beetje anders was. Q1 was goed, maar toen ik eenmaal in Q2 was, met meer water op de baan, had ik moeite om genoeg temperatuur in de banden te krijgen. Dat was een beetje een neerwaartse spiraal – ik gleed rond en de auto bleef maar haperen, waardoor ik nog meer temperatuur verloor.”

Williams – Nicholas Latifi: “Een heel bijzondere dag in lastige omstandigheden. Doorkomen in Q2 was een geweldige prestatie en een mooie vertrouwensboost, en dan Q3 was meer dan we hadden kunnen hopen. Direct vanuit de pits voelde het goed aan en ik kwam in een ritme.”

Alex Albon: “De omstandigheden waren vandaag ondanks de regen eigenlijk ok. De auto voelde goed aan, maar er was minder grip op de tweede set banden. Het was een beetje anders om te rijden met de nieuwe updates, maar in de derde vrije training voelde ik me heel comfortabel met de auto, zelfs in de regen in Q1 voelde het goed aan.”

AlphaTauri – Pierre Gasly: “Het is dit weekend extreem moeilijk geweest in de trainingen. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen op dit circuit, we hebben niet veel oplossingen kunnen vinden, maar onze kwalificatie was goed uitgevoerd en we moeten tevreden zijn met plek elf.”

Yuki Tsunoda: “We hadden verwacht dat het moeilijk zou worden om vandaag door te dringen tot Q2, gebaseerd op de prestaties die we in de vrije training hadden, dus ik neem het resultaat van vandaag. De omstandigheden waren zwaar, maar het team heeft echt goed werk geleverd en ik ben blij met hoe we zijn geëindigd. Ik denk dat het een groot succes is voor ons, gezien het weekend dat we tot nu toe hebben gehad.”

Haas – Kevin Magnussen: “Mick zag er goed uit in de derde vrije training. Ik niet, maar ik kon zien wat de auto kon doen dus ik had er vertrouwen in. Toen regende het en dat gaf me nog meer vertrouwen, maar om de een of andere reden hadden we vandaag op nat wegdek gewoon niet het tempo.”

Mick Schumacher: “Helaas hadden we een probleem met de auto, het leek alsof er iets met de besturing niet goed was en dat is het laatste wat je wilt, zeker in deze wisselende omstandigheden.”

Aston Martin – Sebastian Vettel: “Een zaterdagprestatie als deze maakt zondag echt moeilijk. Maar het enige wat we kunnen doen is de bladzijde omslaan en kijken wat we morgen kunnen doen. We hadden vandaag het tempo niet en we weten dat we beter kunnen. We moeten onze lessen leren, begrijpen waar we het onderspit delven en ons verbeteren voor de volgende keer.”

Lance Stroll: “Aan het einde van de sessie probeerden we een nieuwe set intermediate banden, maar ik had een verschrikkelijke out-lap toen ik in het verkeer terecht kwam en het was echt moeilijk om op dat moment genoeg temperatuur te genereren.”

error: Alert: Content is protected !!