Home > F1 > F1 Silverstone: Perez verklaart verschil met Verstappen

F1 Silverstone: Perez verklaart verschil met Verstappen

Sergio Perez is niet helemaal tevreden over zijn eigen resultaat op Silverstone deze zaterdag. Waar Max Verstappen streed om de pole position, kwam de Mexicaan zelf niet in de buurt van de snelste tijd. Hij verloor uiteindelijk zeven tienden op Carlos Sainz in de Ferrari, maar daar heeft hij wel een verklaring voor.

Foto ©: Red Bull

“In deze wisselvallige omstandigheden was het vandaag een goed resultaat voor ons. Ik had duidelijk meer gewild en ik ben niet helemaal tevreden, maar we kunnen van daaruit vechten en ik kijk vooruit,” vertelde Perez. Dat het gat naar voren iets groter was dan normaal, was volgens de 32-jarige rijder te wijten aan het verkeer. “Het was niet ideaal, maar aan de andere kant ben ik niet al te teleurgesteld, want tegen het einde van Q3 had ik Stroll (Aston Martin) vlak voor me, dus mijn laatste twee ronden waren niet ideaal en misschien had er zonder dat oponthoud nog wel wat meer in gezeten.” Dat Perez daadwerkelijk last had van de Aston Martin van Stroll lijkt onwaarschijnlijk, want de Canadese rijder was al in Q1 uitgevallen. Het is niet bekend over welke rijder hij het had.

Vanaf de tweede startrij is er nog veel mogelijk, al zal een overwinning erg moeilijk worden met zijn teamgenoot Max Verstappen en zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc voor zich. “Het zal belangrijk zijn om in de mix te blijven en een sterk tempo te hebben in de race morgen, dan kan het er heel anders uitzien. We hebben goede progressie geboekt, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we het de Ferrari’s moeilijk kunnen maken. Het zal moeilijk worden, maar we zullen hard vechten”, besloot Perez.

error: Alert: Content is protected !!