Home > F1 > F1 Silverstone: eerste overwinning voor Sainz na hectische race

F1 Silverstone: eerste overwinning voor Sainz na hectische race

Op het circuit van Silverstone stond de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. De race werd al in de eerste bocht opgeschud na een zware crash van Guanyu Zhou (Alfa Romeo). Gelukkig was Zhou bij bewustzijn en hij werd overgebracht naar het medisch centrum. Uiteindelijk was het Carlos Sainz (Ferrari) die de beste was op Silverstone. De Spanjaard was sneller dan Sergio Perez (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes).

Foto ©: Ferrari

Max Verstappen (Red Bull) pakte meteen na de start de leiding over van Carlos Sainz, maar de race werd al in de eerste bocht opgeschud na een zware crash tussen Guanyu Zhou en George Russell (Mercedes). Russell kon uit zijn auto stappen, maar het was even wachten op duidelijkheid over Zhou. Uiteindelijk meldde Alfa Romeo dat Zhou oké was. Een uur later kon de race hervat worden. Doordat de rode vlag viel voordat de eerste ronde werd afgerond, mocht Carlos Sainz opnieuw vanaf de polepositie vertrekken, gevolgd door Verstappen en Leclerc. In de derde bocht was er een contact tussen Charles Leclerc en Sergio Perez (Red Bull). Dat leverde schade op aan de voorvleugel van Perez. De Mexicaan ging meteen binnen voor een pitstop en viel terug naar de zeventiende plek. Even later waren er ook problemen voor de andere Red Bull-rijder. Max Verstappen liep een lekke band op en moest ook naar binnen. De Nederlander keerde terug op de zesde positie.

Yuki Tsunoda (AlphaTauri) kreeg een tijdstraf van vijf seconden nadat hij zijn teamgenoot Pierre Gasly wou passeren. Hij raakte de Fransman waardoor beide auto’s spinden. Ook Valtteri Bottas (Alfa Rome) kreeg problemen. De Fin geraakte na een pitstop niet weg uit de pits en moest opgeven. Bottas was niet de laatste rijder die moest opgeven, want enkele ronden later zat ook de race van Pierre Gasly erop. De Fransman parkeerde zijn auto in de pits en moest opgeven. Intussen reed Max Verstappen nog steeds op de achtste positie. Zijn Red Bull was duidelijk nog niet helemaal in orde, want de Nederlander was trager dan Sebastian Vettel (Aston Martin) die voor hem reed. Nadat de meeste rijders een pitstop hadden genomen, reed Lewis Hamilton voor eigen publiek op kop. Maar even later moest de Brit ook binnenkomen voor een pitstop en hij kwam na Leclerc en Sainz terug op de baan. Max Verstappen viel zelfs terug naar de negende plaats wanneer Esteban Ocon (Alpine) hem passeerde.

Vijftien ronden voor het einde zette Ocon zijn auto stil op de baan, waardoor de safety car naar buiten kwam. Charles Leclerc reed door, maar Sainz, Hamilton en Perez kwamen wel naar binnen voor een nieuw setje zachte banden. Een kleine tien minuten later reed de safety car weer naar binnen, waardoor de Grand Prix van Groot-Brittannië werd hervat. Vijf ronden voor het einde was er een strijd tussen Leclerc, Perez en Hamilton. Perez werd de winnaar van dat gevecht, waardoor de Mexicaan op de tweede plek reed. Intussen was Verstappen Mick Schumacher (Haas) voorbij gegaan. De Nederlander stond nu zevende. Charles Leclerc was niet naar binnen gegaan tijdens de safety car en dat brak hem zuur op. Lewis Hamilton was veel sneller op de zachte band en ging makkelijk voorbij Leclerc naar de derde plek. Carlos Sainz verzilverde zijn polepositie en wint de Grand Prix van Groot-Brittannië, zijn eerste F1-zege. Sergio Perez finishte als tweede, Lewis Hamilton als derde.

error: Alert: Content is protected !!