Home > Rally > ERC > ERC Liepāja: Mārtiņš Sesks rijdt twaalf snelste tijden

ERC Liepāja: Mārtiņš Sesks rijdt twaalf snelste tijden

Ongeziene taferelen in de vijfde manche van de Rally Liepāja meetellend voor het ERC. Thuisrijder Mārtiņš Sesks, voor het eerst met een Škoda Fabia Rally2 evo, rijdt er twaalf van de twaalf snelste tijden. Leider in de tussenstand, Efrén Llarena (Škoda Fabia Rally2 evo), werd tweede op meer dan een minuut en doet dus een fantastische zaak met oog op het kampioenschap. De Fin Mikko Heikkilä zorgt er voor dat de volledige top 3 Škoda kleurt. Ken Torn (Ford Fiesta Rally2) eindigt net voor zijn landgenoot Gregor Jeets, ook met een Škoda Fabia Rally2 evo. Hayden Paddon, voor het eerst met een Hyundai i20 N Rally2, werd zesde. Zesde in de tussenstand, Alberto Battistolli (Škoda Fabia Rally2 evo) werd zevende. De top 10 werd verder gevuld met respectievelijk Javier Pardo Siota (Škoda Fabia Rally2 evo), Simone Tempestini (Škoda Fabia Rally2 evo) en Yoann Bonato (Citroën C3 Rally2). Tweede in de tussenstand, Nil Solans (Hyundai i20 N Rally2) werd twaalfde. De Belgen Thomas Martens en Eddy Smeets (Ford Fiesta R2) haalden door technische problemen op de vierde proef de eindmeet niet.

“Dit is gewoon pure vreugde! Het is zo ongelooflijk. Ik had deze kans dankzij Team MRF Tyres en Sports Racing Technologies en het was zo’n fantastisch weekend. Ik denk dat het mijn beste rally tot nu toe is,” zei Sesks aan de finish. “We zijn erg blij met onze prestatie. We weten dat Polen en Letland moeilijk voor ons zouden zijn, dus ik ben erg blij om een podium te halen,” zei Llarena opgelucht. Foto ©: FIA ERC

error: Alert: Content is protected !!