Home > Circuit > ELMS Monza: IDEC wint, Mühlner Motorsport vierde

ELMS Monza: IDEC wint, Mühlner Motorsport vierde

Door enkele neutralisaties en de hiermee samenhangende strategische beslissingen werd de derde manche om de European Le Mans Series een spektakelstuk. De overwinning ging naar het IDEC-trio Paul Loup Chatin, Patrick Pilet en Paul Lafargue. Mühlner Motorsport en Ugo de Wilde werden knap vierde. Alessio Picariello en Sarah Bovy hadden lang uitzicht op een podium in LM GTE, maar finishten vierde en vijfde.

(Foto: © European Le Mans Series – JEP – www.jakobebrey.com)

Uiteindelijk werd bij de wedstrijd die vier uur duurde ongeveer een uur onder geel gereden, verdeeld over vier safety car neutralisaties. De laatste eindigde op iets meer dan een uur van de finish. Hierdoor vielen de finale tankstops onder groen.

Mühlner Motorsport kon iets langer rijden, en zo een kortere laatste tankstop maken dan verschillende van hun concurrenten. De wit blauwe Oreca schoof op die manier goed op in het klassement. Een podiumplaats glipte het Belgische team in de voorlaatste ronde door de vingers toen Thomas Laurent door Prema-rijder Louis Delétraz werd ingehaald. Met dertien seconden achterstand op IDEC Sport werden Canal-van Uitert-Jamin voor Panis Racing tweede. Colombo-Delétraz-Habsburg van Prema Racing vervolledigden het podium.

Sarah Bovy nam onmiddellijk bij de start de koppositie in GTE en bleef Christian Ried gedurende haar openingstint voor. In de slotfase ontstond achter de leidende #77 Proton Competition Porsche van Lorenzo Ferrari een spectaculaire strijd tussen de vijf volgende GT’s. Uiteindelijk beslisten ook hier de laatste tankstops de uitkomst. De Iron Lynx Ferrari van Davide Rigon profiteerde van een korte stop om de koppositie te nemen. De Italiaan won, met teamgenoten Matteo Cressoni en Claudio Schiavoni, met net geen seconde voorsprong op de #77 Proton Porsche van Ried-Bruni-Ferrari, gevolgd door de Kessel Racing Ferrari van Kimura-Schandorff-Jensen. Picariello-Haryanto-Rump (Absolute Racing – Porsche) werden vierde en Bovy-Frey-Gatting (Iron Dames – Ferrari) vijfde.

Pino-Crews-Oliveira (Inter Europol Competition – Ligier) schreven LMP3 op hun naam.

error: Alert: Content is protected !!