Home > Circuit > WTCR Portugal: Urrutia pakt polepositie

WTCR Portugal: Urrutia pakt polepositie

Santiago Urrutia pakte zijn eerste polepositie van het seizoen tijdens de WTCR Race van Portugal door in de kwalificatie in Vila Real collega Lynk & Co-rijder Yann Ehrlacher te verslaan.

Foto ©: WTCR

De leider in het WTCR-klassement, Mikel Azcona (BRC Hyundai N Squadra Corse) was de snelste in Q1. Azcona was iets minder dan een tiende van een seconde sneller dan de Fransman Yvan Muller (Cyan Racing Lynk & Co). De Hongaar Attila Tassi (Liqui MolyTeam Engstler) werd derde. Onze landgenoot Gilles Magnus (Comtoyou Audi Sport) eindigde als negende en kwalificeerde zich voor Q2.

Magnus kon zich jammer genoeg niet kwalificeren voor Q3. Hij werd elfde. Ook Mikel Azcona kon zich niet plaatsen, de Spanjaard eindigde als achtste. In Q3 was het uiteindelijk Santiago Urrutia die de polepositie pakte. De Cyan Performance-rijder was slechts 0,049 seconde sneller dan zijn teamgenoot Yann Ehrlacher na een spannende kwalificatie op het stratencircuit. Nestor Girolami (Münnich Motorsport) werd derde.

error: Alert: Content is protected !!