Home > #Hoofdnieuws > GT World Misano: een zege voor Charles Weerts en Dries Vanthoor in race 1

GT World Misano: een zege voor Charles Weerts en Dries Vanthoor in race 1

Charles Weerts en Dries Vanthoor hebben hun polepositie in een overwinning omgezet. De leiders in het kampioenschap van de Sprint Cup wonnen overtuigend met net geen zes seconden voorsprong op Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello (Akkodis ASP – Mercedes). De laatste podiumplaats ging naar een ander WRT-duo, Thomas Neubauer en Benjamin Goethe, tevens de beste equipe in de Silver Cup. Nicolas Baert werd zevende en tweede in Silver.

(Foto: © Audi Sport)

De wedstrijd werd net na de start geneutraliseerd na een ongeval waarbij meerdere wagens, waaronder de Saintéloc Audi van Aurélien Panis, betrokken waren. Na een prima herstart van Charles Weerts, controleerden hij en zijn teamgenoot Vanthoor de wedstrijd. Het Belgische duo boekte zo voor het vierde jaar op rij een succes in de Sprint Cup op het circuit van Misano.

Aangezien Gilles Magnus met het FIA WTCR in Portugal aan het werk is, heeft Nicolas Baert in Misano de Zwitser Lucas Légeret als teamgenoot. Het duo van Saintéloc Junior Team werd met hun Audi zevende en stond op de tweede podiumtrede in de Silver Cup. Plaats acht ging naar de Ferrari van Ulysse De Pauw en zijn teamgenoot Pierre Alexandre Jean. De AF Corse-rijders waren zo tevens derde in Silver.

Adrien De Leener (Dinamic Motorsport – Porsche) was twaalfde en Louis Machiels (AF Corse – Ferrari) negentiende algemeen en tweede in Pro-Am. Frédéric Vervisch en Valentino Rossi gaven met een beschadigde WRT Audi op na een contact met een tegenstander.

error: Alert: Content is protected !!