Home > #Hoofdnieuws > FE Marrakesh: Mortara wint, Vandoorne knap achtste

FE Marrakesh: Mortara wint, Vandoorne knap achtste

Edoardo Mortara (Venturi) heeft zijn derde overwinning van het seizoen beet. De Zwitser haalde het in Marokko nipt van António Félix da Costa (DS Techeetah), die tweede werd. Brons is vandaag voor Mitch Evans (Jaguar). Opvallend is, dat het al het vierde podium op rij is voor Mortara. Stoffel Vandoorne (Mercedes) eindigt achtste.

Foto © Formula E

Vandoorne had een moeilijke kwalificatie en moest startten vanop de twintigste plaats. Onze landgenoot reed een zeer sterke race en wist zich op te werken naar de achtste plek. Verder verliep de race rustig zonder noemenswaardige incidenten.

Kampioenschap

Bij de rijders neemt Mortara de leidersplaats over van Vandoorne. De Venturi-rijder staat bovenaan met 139 punten. Vergne behoudt zijn tweede plek en heeft nu 128 punten behaald dit sezoen. Op plaats drie staat Stoffel Vandoorne met 125 punten. Hij heeft 1 punt voorsprong op Mitch Evans, die vierde staat.

Ook bij de teams zien we een gelijkaardig scenario met Venturi aan de leiding (205 punten). DS Techeetah staat tweede met 203 punten. Mercedes zakt naar plaats drie en heeft nu 198 punten.

Over een tweetal weken, op 16 en 17 juli gaat het kampioenschap weer verder. De rijders zullen dan racen in New York City.

You may also like
FE: Stoffel Vandoorne ziet einde kampioenschap positief tegemoet
#autosportleeft
FE Londen: de top drie aan het woord
FE Londen: Lucas di Grassi wint in Londen , Vandoorne loopt verder uit
error: Alert: Content is protected !!