Home > #Hoofdnieuws > FE Marrakesh: da Costa voor het eerst dit seizoen op pole

FE Marrakesh: da Costa voor het eerst dit seizoen op pole

António Félix da Costa (DS Techeetah) zal de tiende wedstrijd van het Formule E kampioenschap starten vanop pole. De Portugees zette de snelste tijd neer tijdens de groepskwalificaties in groep B. Vervolgens won hij het in de duels van Askew (Andretti), Vergne (DS Techeetah) en tenslotte Mortara (Venturi). Het is zijn eerste polepositie dit seizoen. Mortara vult de eerste rij aan. Vergne start vanop plaats drie.

Foto © Jens Mommens

Stoffel Vandoorne (Mercedes) had een slechte kwalificatie. Na het halen van de eindmeet rapporteert onze landgenoot problemen met het remsysteem. Zelf bij het licht aantikken van de rempedaal blokkeren de remmen. Zijn tijd (1:18.896) zorgt ervoor dat hij laatste was in zijn groep. Vandoorne zal startten vanop de twintigste plek.

André Lotterer (Porsche) draait dan weer op voor technisch probleem. Aan het begin van de sessie werd een defecte sensor vastgesteld. Porsche zette alle op alles om het euvel te verhelpen, maar Lotterer haalde de zes minuten deadline van de groepskwalificaties net niet (vier honderdsten van een seconde) en moet daarom starten achteraan de grid. Ook Antonio Giovinazzi (Dragon) haalde de marker niet en start achteraan de grid.

Voorlopige startvolgorde

 1. António Félix da Costa (DS Techeetah)
 2. Edoardo Mortara (Venturi)
 3. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah)
 4. Pascal Wehrlein (Porsche)
 5. Jake Dennis (Andretti)
 6. Mitch Evans (Jaguar)
 7. Oliver Askew (Andretti)
 8. Nyck Cassidy (Envision)
 9. Nyck de Vries (Mercedes)
 10. Lucas di Grassi (Venturi)
 11. Oliver Rowland (Mahindra)
 12. Sérgio Sette Câmara (Dragon)
 13. Sam Bird (Jaguar)
 14. Oliver Turvey (NIO333)
 15. Robin Frijns (Envision)
 16. Dan Ticktum (NIO333)
 17. Sébastien Buemi (Nissan)
 18. Maximilian Günther (Nissan)
 19. Alexander Sims (Mahindra
 20. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
 21. Antonio Giovinazzi (Dragon)
 22. André Lotterer (Porsche)
You may also like
FE: Stoffel Vandoorne ziet einde kampioenschap positief tegemoet
#autosportleeft
FE Londen: de top drie aan het woord
FE Londen: Lucas di Grassi wint in Londen , Vandoorne loopt verder uit
error: Alert: Content is protected !!