Home > F1 > F1 Silverstone: Verstappen domineert in laatste vrije training

F1 Silverstone: Verstappen domineert in laatste vrije training

In de laatste vrije training op Silverstone was regerend wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) de snelste. De Nederlander was een stuk sneller dan zijn teamgenoot Sergio Perez. Charles Leclerc (Ferrari) werd derde. Later op de dag volgt de kwalificatie.

Foto ©: Red Bull

Er werd regen voorspeld op Silverstone, maar het bleef droog. Het was Charles Leclerc die sterk begon aan de laatste vrije training. De Monegask zette de snelste tijd neer op de rode band. Na twintig minuten kwam ook regerend wereldkampioen Max Verstappen naar buiten. De Nederlander was in zijn eerste ronde meteen sneller dan Leclerc en reed naar de beste tijd.

Lewis Hamilton was duidelijk in vorm op zijn thuiscircuit. De Brit werd al tweemaal tweede in de vrije trainingen en was nu opnieuw bezig aan een sterke training. De Brit klokte de tweede tijd, twee tienden van een seconde trager dan Verstappen. McLaren had het veel moeilijker. Norris en Ricciardo hadden nog niet op de zachte band gereden en stonden op plek achttien en negentien. Verstappen reed een zeer sterke laatste vrije training en verbeterde nog maar eens zijn eigen tijd. Intussen was zijn teamgenoot Sergio Perez opgeklommen naar de tweede plek, wel op vier tienden van een seconde van Verstappen. Met nog tien minuten te gaan stond Red Bull op één en twee, Charles Leclerc op drie.

De snelste man in de tweede vrije training, Carlos Sainz (Ferrari), had het moeilijker dan op vrijdag. De Spanjaard stond pas zesde, achter beide Mercedes-rijders Russell en Hamilton. Uiteindelijk geraakte niemand meer voorbij de tijd van Max Verstappen. De Nederlander was bijna een halve seconde sneller dan Perez en Leclerc.

https://twitter.com/F1/status/1543204647179096064
error: Alert: Content is protected !!