Home > F1 > F1 Silverstone: Perez kampt met aerodynamisch probleem

F1 Silverstone: Perez kampt met aerodynamisch probleem

Sergio Perez gaf toe dat zijn Red Bull er ‘zeer ver’ naast zat in de vrije trainingen op vrijdag voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij werd geplaagd door een vermoedelijk aerodynamisch probleem.

Foto ©: Red Bull

De eerste vrije training op vrijdag werd uitgesteld en noch Perez, noch zijn teamgenoot Max Verstappen zette een rondetijd neer. Het tweetal kwam in de eerste vrije training elk niet verder dan drie verkennende ronden. In de tweede vrije training was het Ferrari’s Carlos Sainz die de snelste was, voor Mercedes-rijder Lewis Hamilton en Lando Norris in de McLaren.

Verstappen eindigde als vierde op slechts twee tienden van een seconde, maar Perez eindigde pas als zevende op bijna een seconde van Sainz. Perez zei na afloop dat de auto ‘zeer ver’ afweek van wat het team in de simulator had voorbereid, waardoor zijn kant van de garage ‘s nachts veel werk te verzetten had om zich klaar te stomen voor de kwalificatie. “We staan een beetje op achterstand, dus we moeten gewoon begrijpen wat er aan de hand is.”

Perez verklapte dat een aerodynamisch probleem aan de basis lag van zijn slechte resultaat op vrijdag en zei dat het team een idee heeft van wat het moet oplossen.

error: Alert: Content is protected !!